Cum poți optimiza colectarea datelor de prezență cu un program pontaj?

de | | 2 Minute

În orice organizație, monitorizarea datelor de prezență poate fi eficientizată prin utilizarea unui program pontaj, care se poate regăsi într-un program resurse umane. O astfel de soluție te ajută să colectezi rapid pontajul angajaților, indiferent de locul din care își desfășoară activitatea sau de programul pe care îl au. Ulterior, poți introduce aceste date într-un soft payroll, pentru a calcula cu precizie salariile angajaților.

Ai acces ușor la toate informațiile despre orele lucrate

La fel ca și alte domenii, mediul de business a avut parte de o digitalizare accelerată în ultimul timp. Gestionarea proceselor de HR și payroll cu soluții precum program pontaj, soft de salarii sau program resurse umane este o necesitate pentru a avea fluxuri optime de lucru. Astfel, economisești timp, energie și resurse materiale, și în același timp beneficiezi de minimizarea birocrației interne. Un program pontaj, disponibil într-un program resurse umane, oferă opțiuni de înregistrare rapidă și precisă a informațiilor despre prezența angajaților la locul de muncă. 

Care este modul de funcționare al unui program pontaj?

Prin intermediul softului, angajații au posibilitatea de a-și introduce singuri datele de pontaj, cum ar fi orele la care își încep activitatea, orele de ieșire, pauzele și orele suplimentare. Totodată, un program pontaj are capacitatea de a prelua aceste date de la terminalele de acces de tip punch in – punch out, unde angajații au nevoie de o cartelă electronică pentru a intra în punctele de lucru ale companiei. Nu în ultimul rând, specialiștii HR pot precompleta datele de prezență în acest program pontaj, iar ulterior să efectueze modificări, la nevoie, pentru a calcula salariile pe baza unor date precise.

Reduci la minimum erorile de calcul a salariilor

În operațiunile de calcul a remunerațiilor, ai nevoie de date precise privind timpul lucrat de angajați. Un program resurse umane complex, în care este inclus un program pontaj, te ajută să îți reduci la minim riscul unor erori în calculul salariilor, deoarece ai la dispoziție informații corecte despre orele lucrate. 

Descoperă complexitatea unui program resurse umane

Soluția de pontaj este doar una dintre funcționalitățile multiple disponibile într-un program resurse umane. O aplicație HR complexă îți oferă numeroase funcționalități care te ajută să gestionezi optim operațiunile repetitive de resurse umane. De la administrarea datelor personale și ale documentelor angajaților, până la procesele de recrutare, onboarding, training, evaluare, gestionarea cererilor angajaților și multe altele, un program resurse umane te ajută să le realizezi cât mai eficient. Un soft HR te ajută să câștigi timp prețios pe care îl poți îndrepta în alte direcții, pentru a-ți dezvolta organizația pe termen lung.

Alege o soluție eficientă pentru gestionarea pontajului

Dacă îți dorești și tu un soft performant și configurabil pentru a monitoriza orele de prezență din businessul tău, descoperă True Pontaj Electronic, soluția celor de la UCMS by AROBS. Programul este inclus în aplicația complexă True HR, care acoperă o gamă largă de nevoi specifice departamentului de resurse umane. Pentru a afla mai multe detalii, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.