Clujul vazut altfel – primele explorari

de | | 2 Minute

Clujul vazut altfel – primele explorari

Incepand cu ziua de vineri, 12 septembrie, voluntarii Cluj.com, grupati in echipe de fotografi si redactori, au pornit pe drumuri de munte, cu soarele in fata si entuziasm in priviri!

Proiectul Clujul vazut altfel, inainte de a fi un proiect de promovare a tuturor localitatilor din judetul Cluj, este un proiect de explorare, prin care ne-am propus sa descoperim, alaturi de toti cei care ni s-au alaturat, acele comori ascunse ale Clujului care ii confera unicitatea: oameni deosebiti, legende ale locului, povesti de mult uitate, traditii si obiceiuri care inca se mai pastreaza in sate vechi de cand lumea, istorie si peisaje adanc inradacinate in constiinta clujenilor (si nu numai) de pretutindeni – toate vazute prin ochii entuziasti si curiosi ai voluntarilor nostri.

clujul vazut altfel

Am cautat oameni pasionati, ale caror interese se pliaza pe ceea ce Cluj.com si-a propus. Si, rasufland usurati, declaram ca i-am gasit!

Primii voluntari, intr-un numar de aproximativ 40 de persoane (atat fotografi, cat si redactori sau ,,culegători de povești” cum i-am mai numit noi) au pornit la drum in acest prim weekend destinat explorarilor. Emotiile pozitive pe care ni le-au transmis acesti oameni sunt greu de inglobat in cateva cuvinte.

Au fost vizitate urmatoarele zone: Aghireșu, Negreni, Ciucea, Margau, Marisel, Poieni, Calatele, Izvoru Crisului, Manastireni, Rasca, Capusu Mare, Sancraiu, Belis si Luna.
In fiecare zona au fost repartizati voluntari in functie de disponibilitatea fiecaruia, de echipele deja existente, in functie de preferintele exprimate, precum si de posibilitatile de cazare si transport pe care partenerii Cluj.com le-au pus la dispozitia noastra.

clujul vazut altfel

Nerabdatori sa aflam ce au descoperit unii si altii, am ,,cules” si noi, in zbor si intr-o prima varianta frageda, primele impresii, primele bucurii: fotografii, filmari, interviuri, scurte convorbiri telefonice.

Repartizarea urmatorilor voluntari a inceput deja! Saptamana aceasta, drumurile ne vor duce in partea de nord si nord-est a judetului, unde cine stie ce alte comori nebanuite ne asteapta…

clujul vazut altfel

Iulia Marc, redactor Cluj.com
Fotograf: Igna Paul Robert