Un funcționar public virtual la Cluj: cu ce se va ocupa și când îl vom putea cunoaște?

de |

Un funcționar public virtual la Cluj: cu ce se va ocupa și când îl vom putea cunoaște?

Începând cu data de 15 aprilie clujenii ar urma să beneficieze de serviciile unui funcționar public virtual care va distribui automat cererile cetățenilor către serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Emil Boc, în cadrul unui eveniment dedicat inovației tehnologice, desfășurat în această săptămână la Cluj.

Foto: Maria Șasa

Noul funcționar public virtual se va numi Antonia și face parte din seria de proiecte demarate de autoritatea publică locală privind digitizarea serviciilor publice. Oficialii Primăriei Cluj-Napoca afirmă:

,,În cadrul unuia dintre evenimentele de la conferinţă (Open Innovation 2.0), primăria a lansat un „challenge”: cum să folosim tehnologia în guvernarea locală? Am continuat să vorbim despre aceste teme şi după conferinţă. Ştiam că trebuie să extindem accesul online la servicii publice, pe care l-am început, timid…Aşa că, inspiraţi şi de imaginea Sophiei, cei din grupul de lucru au început să contureze noua idee: un proiect pilot, într-un spaţiu nou, unde ar urma să se instaleze un robot, care să funcţioneze 24 de ore din 24.”

 „Dacă e o cerere pentru parcare care intră la ghișeu, un funcționar o direcționează…Ea va face instant acest lucru, nu va pierde o zi, cum e acum. Ea va merge automat la serviciul de specialitate. În 6 luni vom avea o locație care va fi 24/24 la dispoziție pentru a face plăți cu cardul. Vei merge la o locație și vei plăti la robot. Un funcționar virtual cu care vei putea interacționa. Nu mai trebuie să mergi în timpul programului, ci oricând”

Parte a unui plan complex care urmărește racordarea serviciilor publice la inovațiile tehnologice în scopul de a eficientiza guvernanța publică de la nivel local, proiectele dezvoltate de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu clusterele locale de IT, vin să răspundă unor nevoi existente în comunitate, să eficientizeze procedurile administrative și să îmbunătățească viața locuitorilor orașului.