3 obiective istorice importante din inima orașului Cluj-Napoca
În fiecare an, sute de mii de turiști împânzesc curioși și bucuroși vestita capitală istorică a Transilvaniei, municipiul Cluj-Napoca. Făcând parte dintre cele mai importante centre academice, culturale și economice din întreaga țară, orașul denumit cândva Inima Transilvaniei nu ezită a-și istorisi povestea oricărui suflet care-i cutreieră străzile pline de istorie.
Dacă plănuiești să-i faci și tu o vizită în viitorul apropiat, descoperă în rândurile care urmează 3 atracții de turism Cluj, chiar din inima orașului, pe care le poți bifa într-o singură plimbare.
Biserica Sfântul Mihail
Chiar dacă nu ai văzut-o încă în realitate, cu siguranță ai zărit cel puțin o dată Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail Cluj într-o imagine reprezentativă a orașului.
Emblematica Biserică Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj reprezintă a doua cea mai mare biserică gotică din România. Este un important monument istoric, datorită faptului că amintește de privilegiile pe care regele Carol Robert de Anjou le-a oferit Clujului în secolul al XIV-lea, printre care se afla și dreptul orașului de a-și alege preotul și parohul.
Este o piesă arhitecturală impresionantă, așadar asigură-te că nu ratezi acest obiectiv de turism din Cluj, atunci când ajungi în zonă.
Ansamblul Monumental Matei Corvin
Imediat după ce treci de Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj, chiar în spatele acesteia, te vei întâlni cu statuia lui Matei Corvin. Ansamblul statuar a obținut în anul 1900 marele premiu al Expoziției Universale de la Paris și a devenit în timp unul dintre semnele distinctive ale orașului.
Regele Matei Corvin, născut la Cluj, a fost unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei. Statuia lui Matei Corvin este înconjurată de reprezentările celor 4 conducători ai Regatului Maghiar: comandantul Armatei Negre – Blasiu Magyar, viceregele Ungariei – Ștefan Szapolyai, comitele de Timiș – Paul Chinezu și voievodul Transilvaniei, Ștefan Bathory.
Casa lui Matei Corvin
La mai puțin de 5 minute de locația ansamblului statuar pe care tocmai ce l-am amintit, pe drumul care te conduce spre Piața Muzeului, îți va ieși în cale Casa Matei Corvin. Locul nașterii celui mai mare rege al Ungariei și cea mai veche clădire din oraș este unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale orașului.
Clădirea este de o unicitate arhitecturală aparte, reprezentând epoca de tranziție de la stilul gotic la cel renascentist. Casa Matei Corvin poate fi vizitată zilnic în interior, în intervalul orar 10 – 16, accesul publicului fiind limitat doar la holul de intrare în clădire. În prezent, clădirea găzduiește sediul Universității de Artă și Design Cluj-Napoca.
Deși nu sunt singurele obiective de turism din Cluj care merită vizitate, fără doar și poate, Statuia și Casa Matei Corvin, împreună cu Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj sunt cele 3 obiective care vor reuși cu succes să te poarte înapoi în timp.
Articol publicitar