Clujul cu Flori: clujenii sunt provocați (din nou) să-și înfrumusețeze orașul cu flori | #ClujulVăzutAltfel

de | | 3 Minute

Clujul cu Flori: clujenii sunt provocați (din nou) să-și înfrumusețeze orașul cu flori | #ClujulVăzutAltfel

În perioada 15 mai – 31 iulie 2018 se desfășoară cea de-a doua ediție a concursului Clujul cu Flori. Astfel, toți locuitorii orașului primesc provocarea și sunt încurajați să înfrumusețeze Clujul amenajându-și ferestrele, terasele, fațadele locuințelor, grădinile caselor sau spațiile verzi de lângă blocuri… cu flori.

Cum puteți participa, în câțiva pași simpli:

  • Înfrumusețați cu flori spațiile în care locuiți
  • Fotografiați decorul floral realizat
  • Urcați fotografiile pe site-ul oficial al proiectului: www.orasulfrumos.ro

Câștigătorii vor fi desemnați la începutul lunii septembrie, însă adevăratul câștigător este întreg orașul – care va căpăta o nouă înfățișare pe măsură ce tot mai multe persoane se înscriu în această inițiativă.

„Având în vedere că, la prima ediție, au fost înscrise aproape 40 de proiecte în concurs, putem să spunem că inițiativa noastră a fost bine primită de clujeni. Datorită acestui lucru, am hotărât să continuăm proiectul și în acest an, cu speranța că vom putea dubla, cel puțin, numărul participanților. Credem cu tărie că, în câțiva ani, orașul nostru se va schimba în mai bine și în această direcție și va putea purta cu mândrie denumirea de ’’Capitala florilor’’. În acest sens, anul acesta facem apel la companii, firme, instituții și alte entități juridice să se alăture proiectului prin împodobirea cu flori a fațadelor clădirilor unde își au sediul”, a declarat Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

În cadrul concursului pot fi înscrise maxim 5 fotografii care să reflecte un proiect de amenajare florală și peisagistică. Pe durata concursului, clujenii care susțin inițiativa Clujul cu Flori vor putea cumpăra flori de la Ferma Steluța în baza unui voucher de reducere. Aceste vouchere se vor ridica de la sediul Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, aflat pe str. Iuliu Maniu, nr. 2, etaj 1, ap. 5.

Premiile vor fi acordate în funcție de cele patru categorii ale concursului:

  • cea mai frumoasă fațadă
  • cea mai frumoasă fereastră
  • cel mai frumos balcon
  • cea mai frumoasă grădină
  • + premii speciale oferite de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului și de Ferma Steluța din Cluj, partenerul proiectului din acest an.

Criteriile de jurizare vor viza amplasarea, cromatica, aranjamentul florilor, diversitatea florilor utilizate și modul în care acestea se armonizează cu spațiul în care sunt amplasate.

Clujul cu Flori și-a anunțat câștigătorii: cele mai frumoase ferestre, fațade și balcoane înflorate ale Clujului

Despre Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului

Inițiativa „Clujul cu flori’ aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, o asociație a cărei rădăcini se întind mult în trecutul Orașului Comoară (anii 1880-1890) și de numele căreia se leagă proiecte importante, precum gestionarea spațiului verde din jurul grupului statuar Matia Corvin din Piața Unirii, dezvoltarea Parcului Central sau amenajarea Cetățuii. Înființată în 2017, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului readuce la viață scopurile vechii organizații și își propune să contribuie la crearea unui spațiu vital sănătos, plăcut, de bun-gust și estetic cu ajutorul și cu participarea activă a cetățenilor urbei. Fondatorii Asociației doresc ca Clujul să fie nu numai un oraș modern în sensul de azi al cuvântului și plin de posibilități, ci și unul care corespunde standardelor occidentale în ceea ce privește esteticul și frumosul.

Proiectul „Clujul cu flori” este finanțat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca și de Bethlen Gábor Alap din Ungaria. Partenerul oficial al proiectului este Ferma Steluța din Cluj.

Pagina Facebook a proiectului: www.facebook.com/clujulcuflori  / www.facebook.com/viragos.kolozsvar

Clujul cu Flori 2018 (3)

Articol inclus în proiectul Clujul curat și sănătos
Redacția Cluj.com Ghid Local