Clujul cu Flori și-a anunțat câștigătorii: cele mai frumoase ferestre, fațade și balcoane înflorate ale Clujului

de | | 3 Minute

Clujul cu Flori și-a anunțat câștigătorii, odată cu primele frunze căzute ale toamnei. Astfel, avem ocazia să admirăm cele mai frumoase ferestre, fațade și balcoane înflorate ale Clujului, alese din rândul celor care s-au înscris în mișcarea Clujul cu Flori, desfășurată pe parcursul verii.

Inițiativa a venit din partea Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, având ca scop încurajarea clujenilor să-și împodobească cu flori spațiul în care locuiesc sau își desfășoară activitatea de zi cu zi. Fațadele, balcoanele și ferestrele au fost în centrul atenției, iar clujenii nu au ezitat să le trimită organizatorilor mostre de frumos în floare.

La început de toamnă, juriul desemnat de Asociația pentru înfrumusețarea Clujului a avut plăcuta sarcină de-a admira florile clujenilor înscriși în proiect și de a lua o decizie. Iată, așadar, care sunt cele mai frumoase ferestre, fațade și balcoane înflorate din cadrul mișcării Clujul cu Flori.

Cel mai frumos balcon: Noémi Lokodi – proiectul Balcon (Erkély)

Cea mai frumoasă fațadă: István Székely – proiectul „Faţadă şi balcon” (Homlokzat és erkély):

Cea mai frumoasă fereastră: Cristina Lupan – proiectul „Petunie”

Premiul special al juriului: Péter Zolcsák – proiectul „Balcon din Gheorgheni” (Györgyfalvi erkély)

Premiile speciale ale Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului: Éva Láng – proiectul „Magyar utca” (str. 21 Decembrie 1989) şi Mirela Nădășan – proiectul „Balcon Mirela

 

Criteriile de care s-a ținut cont în desemnarea proiectelor câștigătoare au ținut de respectarea condițiilor proiectului Clujul cu Flori, de amplasarea fotografiilor pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, de „estetica și compoziția ambientală, cromatica, aranjarea și diversitatea florală, precum și de armonia cu ambientul”.

„Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului doreşte şi pe această cale să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în mişcarea Clujul cu flori şi prin aceasta au contribuit la împodobirea orașului nostru, făcându-l mai frumos, mai estetic şi mai plăcut ochiului şi sufletului. Sperăm că la anul vom putea continua împreună munca începută şi atinge ţelurile propuse de acest proiect.”

Juriul desemnat de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului a fost alcătuit din următorii:
  • Angéla Kalló, cadru didactic la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, artist fotograf;
  • Lilla Szabó, director program Zilele Culturale Maghiare, manager cultural;
  • Florin Moroșanu, director al Casei Municipale de Cultură, istoric;
  • Andi Daiszler, manager marketing al Centrului Cultural Clujean, ziarist;
  • Arnold Macalik, arhitect;

Felicitări pentru inițiativă și felicitări atât câștigătorilor, cât și tuturor participanților care au contribuit la un Cluj mai înflorat, mai frumos și mai viu. Vă invităm să urmăriți activitățile viitoare din cadrul proiectului Clujul cu Flori și, de ce nu, să luați parte în mod activ la ele. Pagina de Facebook poate fi găsită aici: facebook.com/clujulcuflori , iar site-ul oficial al Asociației este acesta: orasulfrumos.ro

Iulia Marc, redactor Cluj.com