ClujShorts

de | | 3 Minute

ClujShorts se apropie!

Cu scurtmetraje și mai mult de atât!

Au mai rămas câteva zile până când vom da startul Festivalului Internațional de Scurtmetraje ClujShorts. În acest an revenim cu producții de ultimă oră din întreaga lume: regizori tineri, regizori premiați, regizori îndrăzneți, experimentați și începători, cu toții își vor spune poveștile între 23 și 29 martie la Cinema Victoria. Dar dincolo de cele șapte zile de proiecții dintre cele mai diverse, pregătim o serie de evenimente cheie, prin care cinefilii vor avea șansa de a se apropia și mai mult de lumea filmului. Iată doar câteva dintre „must-see”-urile ClujShorts 2015:

Luni, 23 martie, de la orele 13 dăm startul ClujShorts prin intermediul unei conferințe de presă, in cadrul cinematografului Victoria. Aceasta va fi urmată de o proiecție specială de scurtmetraje artistice și documentare deschisă si publicului larg, concentrate asupra producției de filme cu tot ceea ce aceasta implică, pe care am intitulat-o: Despre viață și filme

Tot luni 23 martie, însă de la orele 17.30 vă invităm să luați parte la vernisajul expoziţiei Foto “Un cadru. O poveste”, Daria Ioan, la Galleria Urania, str. Horea nr.4 cu intrare de pe str. Dacia, care va rămâne deschisă in perioada 23- 29 Martie 2015. Vom ciocni un pahar. Motive avem.

Am pregătit proiecții speciale pentru cei mici (8+ , subtitrate în limba română) și cei mai mici (4+ , fără text) dintre spectatori începând de marți dimineața, 24 martie, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Aceștia vor avea parte de o incursiune într-un univers de animații cu totul nou, iar cadrele didactice vor putea obține adeverință de participare la acest proiect. Aceste proiecții speciale vor avea loc în zilele de marți, miercuri, joi și vineri de la orele : 9, 11 și 13 și se adresează cu predilecție grupurilor organizate, acestea beneficiind de un preț special. Rezervări grupuri organizate, zilnic între orele 10-15, Organizator Oana Rusu, Tel. 0751 313 700 sau e-mail: [email protected]

Printre proiecțiile care nu trebuie ratate se află cele din 24 martie, de la orele 17 și 19 în care vom face o recapitulare a anului trecut. În cadrul Best of ClujShorts 2014 vom proiecta scurtmetrajele care au impresionat cel mai mult în 2014 și au plecat de la Cluj cu un premiu din cele 15 pe care le-am acordat.

Joi, 26 martie, ora 17, cinefilii au șansa de a participa la un Masterclass marca ClujShorts, în care vor face cunoștință cu un artist complet în adevăratul sens al cuvântului: Kenan Görgün (Belgia), scriitor, scenarist, regizor care își va prezenta ultimul film, Yadel, o producție emoționantă, despre lupta cu un destin predeterminat. Invitati de onoare: Prof. Rodica Pop, director al Centrului de Studii Literare Belgiene de Limba Franceza din cadrul Facultatii de Litere, Acad. Jacques De Decker, Președintele Academiei Regale de Limba si Literatura Franceza din Belgia, Lect. Univ. Ioan Pop Curșeu, membru în Juriul ClujShorts ISFF. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Teatru si Televiziune, Sala Cinema (43), str. Mihail Kogalniceanu nr.4

Noul parteneriat încheiat cu Institutul Goethe Cluj aduce cu sine un eveniment de o importanță deosebită pentru cei dornici de a pătrunde în industria cinematografică, dar nu numai. Sâmbătă, 28 martie, ora 16, în cadrul Centrului Cultural German va avea loc un Artist-Talk cu Nora Fingscheidt (Germania), creatoarea filmului Boulevard’s End, aflat în competiția oficială ClujShorts 2015, la secțiunea documentar. Prin intermediul acestui eveniment, publicul va avea acces la ceea ce înseamnă industria cinematografică alternativă în Germania și va face cunoștință cu o artistă a cărei stil se remarcă prin prospețime și inovație.

Vă invităm de asemenea să luati parte la petrecerile pe care le organizăm joi, vineri și sâmbătă pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a crea relații care să ducă la producții și coproducții cinematografice.Joi vom povesti despre film la Bistro 28. Vineri seara în Le General ne vom încânta cu mixurile lui Dj. Elecroclown iar sâmbătă seara in Post Office Dj.Jonnessey & Aner ne vor ajuta să ne dezmortim picioarele (după atâtea ore de stat în scaunul de cinematograf). Vă invităm să cunoașteți invitații noștrii români sau străini care , de altfel, vor susține sesiuni de Q&A pe parcursul întregii săptămânii.

Ca și anul trecut am pregătit surprize publicului spectator în sala de cinema, unde vom organiza tombole cu premii atrăgătoare care au fost puse la dispoziția noastră de partenerii și sponsorii care susțin acest eveniment internațional, ClujShorts 2015.

ClujShorts se va încheia duminică, 29 martie cu Gala de Premiere găzduită de cunoscutul actor și stand-up comedian Dragoș Pop alături de minunata noastră colega Ana Munte, care vor aduce pe scena Cinematografului Victoria o notă de umor și clasă în ultima noastră seară de Festival. Gala este deschisă publicului larg şi va fi urmată de proiecția filmelor câștigătoare. Așadar vă invităm cu drag la seara în care vom spune „ClujShorts 2015 s-a încheiat! Trăiască ClujShorts 2016!”

Acestea sunt câteva dintre evenimentele pe care le pregătim Urmăriți-ne pe www.clujshorts.ro și https://www.facebook.com/ClujShorts unde veți găsi programul complet al Festivalului ClujShorts 2015 precum și pentru alte informații suplimentare sau noutăți.

Teaser-ul nostru pentru acest an îl gasiți la adresa: