ClujShorts 2015 – Competiția oficială și proiecţiile speciale

de | | 2 Minute

ClujShorts 2015 – Competiția oficială și proiecţiile speciale

I-am ales pe cei mai buni dintre cei mai buni! 55 de filme, din cele 159 selectate pentru a fi proiectate vor concura pentru Trofeul ClujShorts și alte 15 premii la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Filme de Scurtmetraj ClujShorts. Între 23 și 29 martie la Cinematograful Victoria Cluj-Napoca  publicul cinefil se va putea delecta cu o mare diversitate de scurtmetraje și își va putea vota favoritul, acesta urmând să primească Premiul Publicului.

( clujshorts.ro/clujshorts-2015-official-competition )

Juriului, deja consacrat la ClujShorts, îi va reveni dificila sarcină de a desemna cele mai bune scurtmetraje din cele 55 aflate în competiția oficială. Membrii juriului sunt: Gabor Xantus, distins documentarist și academician în arta cinematografică, Ioan Pop-Curșeu, lector și cercetător în domeniul literaturii și filmului și Sergiu Matei, cameraman și om de televiziune recunoscut pe plan internațional si datorita celor peste 40 premii obtinute.

( clujshorts.ro/jury )

În 2015 sărbătorim alături de întregul oraș Clujul – Capitală Europeană a Tineretului prin intermediul secțiunii speciale Young Europe.  În cadrul acesteia vor avea loc proiecții de filme dedicate tinerilor, atent alese din punct de vedere al tematicii și stilului, animațiile verbale și nonverbale fiind destinate  mai ales copiilor. De asemenea, va exista un calup de filme menit să încurajeze tinerii regizori,  cuprinzând proiecții ale filmelor realizate de către studenții de la UNATC.

Deja devenite tradiţie în cadrul ClujShorts sunt filmele proiectate în cadrul secţiunii Social. Prin caracterul internațional al festivalului, filmele din această categorie aduc în prim plan atât probleme de actualitate ale societății în general, cât și aspecte specifice anumitor comunități și culturi.

Un moment deosebit va urma conferinţei de presă, care se va desfăşura luni, 23 martie, ora 13, în incinta Cinematografului Victoria, când reprezentanții presei și toți iubitorii de film sunt poftiți să ia parte la o incursiune în lumea cinematografică: o oră de scurtmetraje concentrate asupra a ceea ce înseamnă și presupune realizarea unui film, ba chiar mai mult, realizarea unui film de succes.

Come to the short side! It’s larger than you think.

Pentru informații suplimentare accesați www.clujshorts.ro