de | | 2 Minute

Clujenii cu simțul civic ies în weekend la acțiuni de ecologizare.

Mai multe evenimente au fost lansate pe Facebook prin care cetățenii din județul Cluj vor să se strângă pentru a curăța anuminte zone din apropierea lor.

Pentru că primăvară a venit deja și pentru că peste doar o săptămână catolicii vor sărbătorii Paștele, clujenii au luat inițiativa de a se aduna în grupuri pentru acțiuni de ecologizare a orașelor.

În Cluj-Napoca, sâmbătă, 19 martie, de la ora 13:00, cei care doresc sunt invitați „cu mic cu mare, câine și purcel, pisică și cățel”, să participe la un eveniment de curățare a parcului pentru câini de lângă Biserica Ortodoxa „Sfinții Petru și Pavel” din Mănăștur. Împreună și doresc să strângă gunoaiele de pe teren, să adune toate pietrele din parc și să toaleteze copacii. Organizatorii acestei campanii de ecologizare roagă pe toți cei care au acasă saci de gunoi, mănuși, greblă sau lopată, bună dispoziție și prieteni cu simt civic să participe pentru un oraș curat.

Tot pe Facebook, zilele acestea la Gherla va fi organizată o campanie de ecologizare. Vineri, 18 martie, de la ora 16:00, gherlenii se strâng pentru o acțiune de ecologizare la care putem lua parte fiecare dintre noi, cu intenția de a arăta că ne pasă de igiena și esteticul orașului nostru. Organizatorii îi invită pe cei care doresc să participe la această acțiune să vină la întâlnire în fața Restaurantului Transilvania pentru a hotărî locația unde vor pune în practică această acțiune de voluntariat pentru ecologizarea orașului.

Și Primăria Cluj-Napoca va avea în acest weekend activitate în ceea ce înseamnă curățarea străzilor la începutul primăverii. În perioada 19-20 martie 2016, Primăria municipiului Cluj-Napoca, prin intermediul operatorilor de salubrizare stradală, va desfășura activități de salubrizare stradală la rigole (curățat rigole, măturat manual/mecanic, spălat) pe străzile de mai jos. Pentru aceasta, autoritățile roagă posesorii auto care parchează pe străzile respective să elibereze locul de parcare în intervalul orar menționat, interval în care se va interveni la salubrizare stradală.

Străzile și orarele afectate sunt:
Sâmbătă 19 martie
8:00-13:00
Calea Dorobanților – partea stângă (nr. pare)
Strada București – partea stângă (nr. pare)
14:00-18:00
B-dul N. Titulescu – partea dreaptă (nr. pare)
C-tin Brâncuși – partea dreaptă (nr. pare)
8:00-13:00
Strada Donath – partea stângă (nr. pare)
Strada Al. Vlahuță – partea stângă (nr. pare)
14:30-19:00
Calea Florești – partea dreaptă (nr. pare)
Strada Izlazului – partea dreaptă (nr. pare)
Duminică 20 martie
8:00-13:00
Calea Dorobanților – partea stângă (nr. pare)
Strada București – partea stângă (nr. pare)
14:00-18:00
B-dul N. Titulescu – partea dreaptă (nr. impare)
Strada C-tin Brâncuși – partea dreaptă (nr. impare)
8:00-13:00
Strada Donath – partea stângă (nr. impare)
Strada Al. Vlahuță – partea stângă (nr. impare)
14:30-19:00
Calea Florești – partea stângă (nr. impare)
Strada Izlacului – partea dreaptă (nr. impare)