Clujenii, invitați să meargă cu bicicleta la serviciu și în sezonul rece

de | | 2 Minute

Clujenii, invitați să meargă cu bicicleta la serviciu și în sezonul rece

Ride2Work Cluj, un proiect inițiat de JCI Cluj și Registrul de Biciclete, îi invită pe clujeni să folosească bicicleta la serviciu și pe vreme rece, de data aceasta alături de 3Pillar Global. O nouă întâlnire a bicicliștilor în drum spre serviciu va avea loc joi, 10 noiembrie, între orele 8:00-10:00.

Bicicliștii vor primi micul dejun din partea “La Casa”, fructe proaspete de la Frescobar și service gratuit oferit de Puremotion la pitstop-ul amenajat lângă clădirea de birouri The Office.

“Ne vedem în stradă, mai exact pe bulevardul 21 Decembrie 1989, în zona parcării de biciclete de la The Office. Ne întâlnim organizat pentru ultima dată anul acesta după care vom intra în vacanță sau, mai bine zis, vom munci la strategia de transport cu bicicleta pentru anul 2017.  Însă în paralel tot mergem cu bicicletele, știm că se poate chiar dacă e mai frig“, anunță echipa Ride2Work Cluj.

Clujenii, invitați să meargă cu bicicleta la serviciu și în sezonul rece
Mersul pe bicicletă când e frig sau plouă poate fi mai plăcut decât pare

Membrii echipei Ride2Work au găsit și câteva motive pentru a ieși cu bicicleta în sezon rece:  

  • Este mult mai rapid să ajungi la destinație pe două roți decât cu mașina pentru că eviți să rămâi blocat în trafic la orele de vârf.
  • E o perioadă din ce în ce mai aglomerată, dar nu e o problemă pentru că dacă mergi pe bicicletă nu vei pierde timp să cauți loc de parcare și, în plus, parchezi gratis.
  • Nu ai nevoie de benzină/motorină, respectiv ai costuri zero și contribui la formarea unui oraș eco.
  • Dacă respecți anumite reguli în ceea ce privește îmbrăcămintea, mersul pe bicicletă va continua să fie distractiv.
Sfaturi pentru mersul pe două roți în sezonul rece al anului
  • Ține cont de regula de a te îmbrăca în straturi. Este soluția pentru a menține căldura corpului dar și pentru a evita să transpiri.
  • Odată ce ieși afară este normal să îți fie un pic mai rece. Primele câteva minute pot fi mai răcoroase, dar îndată ce vei pedala corpul tău va produce o cantitate mare de căldură și te vei încălzi rapid.
  • Asigură-te că ai căciulă sau bandană pentru cap deoarece 30% din căldura corpului se pierde prin zona capului. La fel, ia-ți șosete din țesături sintetice și de preferat mănuși ce acoperă toate degetele.
  • Ochii lăcrimează când pedalezi astfel că devine mai greu să vezi. Te sfătuim să porți ochelari cu lentile clare pentru protecție.

“Nu lăsa frigul să te țină înauntru, prinde curaj și experimentează ciclitul alături de noi. Ne vedem joi, 10 noiembrie, lângă The Office“, îndeamnă echipa proiectului.

Despre Ride2Work Cluj

Proiectul Ride2Work este inițiat de JCI Cluj împreună cu Registrul de Biciclete și își propune să încurajeze transportul pe două roți în Cluj-Napoca.
Campania de convingere a clujenilor să circule mai mult cu bicicleta a început în 2 iunie, zi în care membrii echipei Ride2Work Cluj i-au întâmpinat pe clujeni pe două roţi în drumul lor spre serviciu. Proiectul a continuat pe tot parcursul verii cu evenimente online şi offline.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina oficială de Facebook: Facebook.com/Ride2WorkCluj/ 

Fotografii: Ride2Work & Anca Dospinescu