Clujeni cu care ne mândrim: FAMOUS ART

de | | 2 Minute

Clujeni cu care ne mândrim: FAMOUS ART

,,Noi vedem arta asemenea unui sincron al respirațiilor noastre”Famous Art

Avem în jurul nostru oameni a căror imaginație debordează și, mai mult, oameni care nu-și lasă Ideile să vină și să treacă neobservate. Sunt oameni care te învăluie cu energia și creativitatea lor, sunt ca o gură de aer proaspăt în rutina noastră cotidiană.

Odată cu venirea verii și a evenimentelor care dau culoare și dinamism străzilor orașului, avem ocazia dacă nu să participăm în mod activ la crearea lor, cel puțin să admirăm și să apreciem ingeniozitatea clujenilor noștri.

I-am admirat an de an în cadrul Zilelor Clujului. Le-am observat evoluția și ne bucurăm că avem în Cluj tineri care reușesc să combine armonios prestația și creația artistică, într-un mod axat pe calitate și profesionalism.

clujeni cu care ne mandrim famous teatru acrobatie cluj

(foto sus: procesul de pregătire al personajelor)

FAMOUS Art este o companie de teatru, acrobație și jonglerii care aduce publicului, pe cele mai inedite și neconvenționale scene, spectacole aflate la granița dintre real și imaginar, venite dintr-o lume a fanteziei și a poveștilor!…

A fost odată ca niciodată… Așa încep parcă toate reprezentanțiile marca Famous.

Personajele aduse la viață de Alexandra Mărgineanu (designer-ul artistic al companiei) și de Cezar Lungu (cel care pune în practică ideile Alexandrei, cel care se ocupă de regie, scenografie, coregrafie și de crearea propriu-zisă a unui spectacol sau a unui personaj) sunt bine conturate, pline de viață și de culoare!

 clujeni cu care ne mandrim famous teatru acrobatie cluj

La Zilele Clujului, am putut să ne bucurăm de prezența tuturor acestor personaje izvorâte din sertare nebănuite ale imaginației celor de la Famous Art: Mickey a venit în hăinuțe noi, păpușile uriașe au colorat atmosfera străzilor Clujului, bufonii ne-au adus zâmbete pe față, statuile în levitație și statuile grecești ne-au provocat să oprim puțin timpul în loc, să ne încetinim ritmul.

clujeni cu care ne mandrim famous teatru acrobatie cluj

Un minunat concept de baroc ne-a încântat cu opt personaje, dintre care patru au fost pe catalige (la înălțime, cum s-ar zice!). Desigur, nu a lipsit nici Omul Oglindă – în care ne-am oglindit și noi, oamenii, nu doar clădirile de pe Strada în Oglindă a Clujului.

 

Mai multe informații pe www.famousart.ro.

Redactor Cluj.com: Iulia Marc
Fotografi: Alin Barbir, Liviu, Dan Bodea