Cluj-Napoca în topul celor mai frumoase 12 locuri din România

de | | 2 Minute

Cluj-Napoca în topul celor mai frumoase 12 locuri din România, conform publicației internaționale Culture Trip

Ce mai zic alții despre Cluj și Transilvania? De exemplu, spun că orașul din Inima Transilvaniei ar fi unul dintre cele mai frumoase 12 locuri din România!

Culture Trip este o platformă de recomandări turistice care își propune să împărtășească publicului experiența sa din diferite zone ale lumii, să te ajute să descoperi lumea și să te motiveze să o explorezi. Publicația are birouri deschise în Londra, New York City și Tel Aviv, precum și numeroși colaboratori din întreaga lume care le pot oferi turiștilor și veșnicilor călători numeroase recomandări locale și idei de explorare a lumii în care trăim.

Iată că la începutul lunii februarie, publicația a realizat un top al celor mai frumoase 12 locuri din România! Motivul? Istoria bogată, monumentele de renume și peisajele naturale frumoase fac din țara noastră o deosebită destinație de călătorie!

grigore dan cluj ceta 2 Cluj-Napoca în topul celor mai frumoase 12 locuri din România

Clujul, unul dintre locurile speciale din România

Cu atâtea monumente istorice și ale naturii, ne gândeam, sincer, că erau slabe șansele să găsim și un oraș aflat în continuu progres pe lista realizată de Culture Trip. Totuși, alături de Sighișoara și Sibiu, Cluj-Napoca este apreciat de editorii publicației.

Este admirat spiritul tânăr al orașului transilvănean, numărul mare de studenți și statutul său neoficial de capitală a Transilvaniei.

grigore dan ceta Cluj-Napoca în topul celor mai frumoase 12 locuri din România 

 

Desigur, e menționat ca fiind gazdă pentru numeroase centre culturale și artistice și e apreciat pentru clădirile sale istorice și arhitectura barocă. O mențiune specială o primește Muzeul de Artă, precum și înălțimea turnului Bisericii Sf. Mihail.

Ce mai regăsim în topul celor mai frumoase 12 locuri din România? 

Vă spuneam deja de Sibiu și Sighișoara. O altfel de capitală, una istorică, de pe vremea dacilor, nu putea fi omisă nici Sarmizegetusa Regia! Două castele i-au cucerit pe străini: Castelul Bran și Castelul Peleș, precum și un palat: Palatul Culturii din Iași. În zonă, sunt recomandate mănăstirile și bisericile pictate din Bucovina. Și pentru că România e apreciată, poate cel mai adesea, pentru frumusețile naturale și peisajele de vis de care te poți bucura, pe listă se mai regăsește, desigur, Delta Dunării, Sfinxul și Babele, Râpa Roșie și Transalpina.

Fotograf: Dan Grigore (Instagram, Facebook)