Cluj TechFest: Masini electrice, roboti si gadgeturi la ExpoTech 2016

de | | 2 Minute

Cluj TechFest: Masini electrice, roboti si gadgeturi la ExpoTech 2016

Gadget-uri și aparate inteligente care ne fac viața mai ușoară, roboți, imprimante 3D, echipamente de realitate virtuală și mașini electrice așteaptă clujenii interesați de tehnologii de ultimă generație la expoziția tehnologică din cadrul TechFest – Cluj Technology Festival. ExpoTech se desfășoară de vineri până duminică în holul central de la Iulius Mall, iar accesul este gratuit.

Prin intermediul ExpoTech dorim să aducem tehnologia mai aproape de clujeni. Sunt produse inteligente, de ultimă generație, care ne pot ușura viața și care vor deveni obișnuite în viitor. Suntem mândri să avem mai multe inițiative românești printre aceste produse ale viitorului ”, a declarat Cristian Dascălu, fondator al Centrului StartUp Transilvania, organizatorii TechFest.

Expozanții vin din zone diverse, toate conectate cu tehnologia. BRD Groupe Société Générale prezintă un sistem digital de banking și aduce sistemul HTC Vive de realitate virtuală. Vector Watch, primul ceas inteligent creat în România, a cărui baterie ține mai bine de o lună, va fi și el prezentat publicului clujean.

Șoferii curioși de mașinile viitorului vor putea studia mașinile electrice Mercedes aduse de Smart Bravus și Pony, precum și prototipul românesc de mașină electrică creat de Altracore. Mașinile vor fi încărcate cu ajutorul stațiilor e-mobility. Epson vine cu proiectoare inteligente și Control3D cu imprimante 3D, iar pasionații de Bitcoin vor putea folosi primul ATM de Bitcoin din Cluj, produs de un start-up local.

Și alte start-up-uri premiate la nivel internațional vin să se prezinte la ExpoTech: ArKase aduce carcasa ce încarcă telefonul mobil cu ajutorul energiei solare, iar o echipă de absolvenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca prezintă un prototip de ochelari cu vibrații pentru șoferi. Aspiratoarele inteligente Dyson și aparatele de cafea controlate prin telefonul mobil Troffee vor fi și ele prezente, iar VR Point vor avea un stand de testare a realității virtuale.

AutoVortex aduce roboți utilitari, iar Atelier KayaTech organizează pe tot parcursul evenimentului ateliere de roboți pentru copii. La expoziție mai participă Bosch, Okey, Uber, Emerson, Facturis și MXHost. Ca element inedit al expoziției, organizatorii au pregătit o colecție de laptopuri produse de-a lungul timpului și cu ajutorul cărora vizitatorii vor putea vedea evoluția tehnologiei în ultimele decenii.

TechFest – Cluj Tehnology Festival este un eveniment organizat de Centrul StartUp Transilvania. Co-organizator: BRD Groupe Société Générale.
Sponsori: Microsoft, Betfair, VectorWatch, Uber, Life is Hard, Pitech+Plus, Get Pony, SMART, Trencadis, SprintPoint, Emerson, Bosch, Untold, Brinel.
Parteneri: IBM Blumix, Google Developers Experts, Gov IT Hub, United Business Center, FIWARE, ARIES Transilvania, TETAROM, MindMagnet, Gameloft, VeLabs, SDL, ClujHUB, IBM Watson, Epson, EXIMTUR, Flashnet, CDS Wireless, Tapptitude, StreamAxia.

Mai multe informații:

Websitea
Facebook