Cluj Shorts 2015

de | | 2 Minute

Cluj Shorts 2015

Despre Asociația Persona
Pornim de la considerentul că arta, ca parte a culturii, îndeplinește un rol important în societate, prin funcțiile cognitivă și educativă, care-i sunt implicite. Așezăm pe același palier atât creatorul de artă, cât și audiența, deoarece structurile expresive pe care arta le creează sunt capabile de a genera și comunica emoții specifice complexe, la care participă, atât în actul creației, cât și în acela al receptării, senzorialitatea, intuiția, afectivitatea și inteligența.

Acest crez ne-a însoțit de-a lungul a peste 11 ani de activitate cultural-socială continuă, în care am colaborat cu diverse instituții, organizaţii, companii locale, naționale şi internaţionale, în cadrul multor proiecte cu caracter artistic (spectacole de teatru, filme de scurt și lungmetraj), social (evenimente de semnalizare a unor probleme de interes public cum ar fi consumul de droguri sau suicidul) și caritabil (evenimente dedicate persoanelor cu dizabilități, donații).

Despre ClujShorts
Asociația Persona produce și organizează ClujShorts International Short Film Festival. ClujShorts înseamnă dragoste pentru filmul scurt. Şi pentru că filmul scurt este un film întreg, el trebuie savurat pentru valoarea lui artistică, complexitatea și capacitatea sa de concentrare.

De aceea, începând cu 2013, în fiecare primăvară, ClujShorts aduce laolaltă la Cluj Napoca oameni pasionați de film, festivaluri şi instituţii partenere, regizori şi actori talentați, producători îndrăzneți și multe filme bune. ClujShorts încurajează regizori aflați în curs de dezvoltare și promovează regizori deja afirmați, organizând proiecții de filme, workshop-uri, masterclass-uri, expoziții, întâlniri între public și oaspeţi.

ClujShorts International Short Film Festival reunește cele două elemente centrale ale Asociației Persona: pasiunea pentru artă și pasiunea pentru oameni.

Remember ClujShorts 2014

Seara lungă a filmelor scurte! 19 octombrie 2014, Casa de Cultura a Studenţilor Cluj Napoca
În cadrul evenimentului „Shorts Night” organizat împreună cu TIMAF- Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania vom proiecta peste 6 ore de film, ce vor include cele mai bune scurt metraje jurizate și premiate în cadrul ediţiei 2014. Filmele sunt organizate în calupuri de aproximativ o ora si jumatate si cuprind multiple genuri: animație, comedie, drame, filme experimentale și, mai spre miezul nopții, scurt metraje horror.

ClujShorts 2015: Au început înscrierile!
Între 1 octombrie și 30 noiembrie 2014 așteptăm filme de scurt metraj din întreaga lume.
Şi pentru că ediţia a treia ClujShorts pregăteşte o serie de surprize, e momentul să împărtăşim una dintre ele: secțiunea “Young Europe” se alătură secţiunilor ClujShorts déjà consacrate; aceasta este destinată proiectelor cinematografice care surprind tinereţea și vivacitatea orașelor din întreaga Europă. “Young Europe” este inspirată de titlul Capitala Europeană a Tineretului pe care Cluj Napoca, oraşul nostru, îl va purta în 2015.
Informațiile privind regulamentul de înscriere sunt disponibile pe site-ul nostru clujshorts.ro