Primul studio de bucătărie Thermomix s-a deschis la Cluj – tehnologiile moderne ajung și în bucătăriile clujenilor

de | | 4 Minute

Primul studio de bucătărie Thermomix  s-a deschis la Cluj joi, 16 martie, în cadrul unui eveniment de prezentare dinamic și… delicios! 

Începând de joi, așadar, cei care vor trece pe str. Decebal, vor putea observa dincolo de ferestrele mari de la nr. 22 un showroom elegant ce imită și îndeplinește funcțiile unei adevărate bucătării.

Studio-ul de prezentare este conceput în jurul robotului de bucătărie Thermomix, un robot-minune ce încorporează funcțiile a cel puțin 12 aparate de bucătărie diferite. Este dovada clară că tehnologiile moderne ne pot ușura sarcinile cotidiene și ne pot îmbunătăți calitatea vieții.

Thermomix România și-a inaugurat la Cluj studio-ul în cadrul unui eveniment dinamic care, pe lângă prezentarea descriptivă și teoretică a robotului și a conceptului de studio de bucătărie, a inclus și demonstrații culinare susținute de Liviu Balint, concurent MasterChef (2015) care, de altfel, este și ambasador Thermomix România.

Schimbăm puțin ordinea clasică și începem cu partea practică, căci Liviu Balint a demonstrat rapid și eficient cum poți găti cu robotul Thermomix:

  • Limonadă simplă în 7 secunde! Zahărul e pulverizat în 5 secunde, iar în alte 2 secunde, robotul face amestecul final.
  • Unt de casă în 4 minute (un produs la care oamenii moderni aproape c-au renunțat a crede că se poate face acasă!).
  • Lapte de caju în 2 minute și câteva secunde.
  • Înghețată de casă din fructe… în doar 4 minute.

Viteza și eficiența sunt beneficiile ce pot fi observate imediat. Însă, cum afirma și domnul Hollinek Zsolt, directorul general HKL Trade România – singurul distribuitor oficial al Thermomix la noi în țară, adevăratul impact al tehnologiilor inovatoare din bucătăriile noastre stă în destrămarea unor prejudecăți. Robotul inovativ se adresează nu doar profesioniștilor în domeniu și persoanelor care vor să gătească sănătos, ci și celor care nu au timp sau nu știu să gătească. 

Urmărind demonstrațiile culinare, da, poți afirma că într-adevăr tehnologiile apar și se dezvoltă pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.

Cursuri de gătit gratuite pentru deținătorii robotului Thermomix

Robotul, în forma actuală, este însoțit de un rețetar de bază cu peste 200 de rețete culinare. Liviu Balint evidențiază ușurința cu care aceste rețete pot fi puse în aplicare, accentuând însă și aspectul creativ al acestora, căci rețetele încurajează varietatea gastronomică și preferințele individuale. În plus, rețetarul poate fi accesat atât pe suport fizic (tip carte), cât și sub forma unui chip pe care rețetele sunt stocate în format digital și se pot afișa pe ecranul tactil al robotului. Și nu doar atât: robotul oferă instrucțiuni simple și clare pentru gătirea rețetei dorite, setează automat timpul și temperatura necesară, cântărește ingredientele. Iar viitorul sună și mai inovator, Thermomix urmând să implementeze încă o tehnologie modernă ce va permite setarea unui plan de rețete săptămânal, a căror ingrediente pot fi trimise inclusiv pe o adresă de email (pentru a știi exact ce cumpărături trebuie să faci pentru săptămâna în curs).

Între timp, pentru a ușura experiența celor care doresc să își dezvolte abilitățile culinare, studio-ul de prezentare de pe str. Decebal va găzdui, începând din 30 martie, cursuri de gătit gratuite pentru deținătorii robotului Thermomix. Potențialii clienți sunt și ei încurajați să viziteze showroom-ul clujean, căci pot primi informații utile și pot testa robotul inovativ.

Ce funcții are Thermomix?

Pe scurt: gătire la abur, emulsionare, cântărire, pasare, tocare, răzuire, frământare, fierbere, mixare, măcinare, batere și temperatură controlată de la 37 de grade Celsius (RAW Vegan) până la 120 de grade Celsius.

Robotul Thermomix a fost conceput în Germania, fiind produs încă din anul 1971 de către compania Vorwerk. După mai bine de 40 de ani, produsul rămâne unul fără concurență în domeniul tehnologiilor inovative din bucătărie.

Entuziasm și schimb de rețete

Cam așa a fost primit progresul culinar la Cluj. Priviri curioase și, poate, puțin incredule („Poți să-ți faci unt de casă în doar 4 minute?!”), zâmbete apreciative – în mod special după degustarea înghețatei gătite de Liviu Balint. Și, mai ales, oameni dornici să schimbe idei despre bucătărie, despre gătit, despre prejudecăți și limite auto-impuse („De când mă știu eram convins că nu voi găti niciodată”), să schimbe rețete și să studieze cele mai inovative tehnologii din domeniul culinar.

Despre Vorwerk

Vorwerk & Co. KG s-a înfiinţat în 1883, în oraşul Wuppertal din Germania. În decursul celor 130 de ani de istorie, compania — la începuturile sale o fabrică de covoare — s-a dezvoltat şi a devenit un grup corporatist cu producţie diversificată. Cu toate acestea, Vorwerk a rămas până azi o întreprindere familială. Începând din 1930, activitatea principală a Vorwerk’s a fost vânzarea directă a produselor sale de înaltă calitate. Gama de produse ale Vorwerk include aparatură electrocasnică (aspiratorul Kobold şi aparatul de bucătărie Thermomix®), precum şi cosmeticele de primă clasă Jafra. Grupul bancar AKF banking, fabricile de covoare Vorwerk şi Grupul HECTAS — companie asociată — aparţin şi ele grupului antreprenorial Vorwerk. Fiecare divizie din cadrul grupului are acelaşi obiectiv: produse de calitate superioară şi o totală dedicare clientului.

Despre HLK Trade

HLK Trade este de asemenea o întreprindere familială ce a fost înfiinţată în anul 2009, la Braşov. Compania este singurul distribuitor Thermomix din România, având studiouri de prezentare în Bucureşti, Braşov şi Cluj-Napoca începând din acestă săptămână.