Cluj-Napoca rămâne a doua mare piaţă rezidenţială după Bucureşti și în anul 2016

de | | 2 Minute

Cluj-Napoca rămâne a doua mare piaţă rezidenţială după Bucureşti și în anul 2016

Conform noului studiu rezidențial de piață realizat de Coldwell Banker Affiliates of Romania, Cluj-Napoca rămâne a doua mare piață rezidențială după București și în anul 2016!

Studiul a urmărit evoluția principalelor piețe imobiliare din țară. Conform acestuia, la nivel național, vor fi finalizate peste 30 000 de locuințe în proiecte rezidențiale în marile orașe până la finalul acestui an. În acest sens, 2016 a fost cel mai bun an din istoria pieței rezidențiale locale

După București, unde vor fi finalizate aproximativ 13.000 de locuințe, cele mai mari piețe rezidențiale din România sunt Cluj-Napoca, Constanța și Sibiu, cu peste 2000 de unități fiecare. Mai exact, în Cluj vor fi finalizate peste 3.500 de locuințe (inclusiv în Florești) – o creștere cu aprox. 50% față de 2015. Totodată, în Cluj-Napoca și Brașov s-au înregistrat cele mai mari grade absorbție a noii oferte, de peste 90%! Procentul achizițiilor prin finanțare bancare a fost unul foarte redus comparativ cu alte regiuni. 

„Odată cu creșterea popularității Clujului printre tinerii profesioniști care se stabilesc în oraș a crescut și nevoia de locuințe. Aceasta este cea mai bună perioadă din istoria pieței rezidențiale moderne din Cluj-Napoca, cu aproximativ 3.500 de locuințe programate spre finalizare în acest an în oraș și în împrejurimi, o cifră cu 50% mai mare comparativ cu anul trecut”, a declarat Anamaria Burcă, managing partner Coldwell Banker Transilvania.

 

Cele mai dinamice zone pentru construcții noi din Cluj, rămân Gheorgheni și Bună Ziua. Cartierul Iris se bucură și el de atenție din partea dezvoltatorilor, multe locuințe urmând a fi livrate aici în 2017. 

În ceea ce privește prețurile locuințelor din Cluj-Napoca, acestea au fost mai temperate în urma adoptării legii dării în plată și epuizării plafoanelor destinate Prima Casă. Creșterea prețurilor rămâne însă cea mai mare la nivel național, de peste 10% în ceea ce privește segmentul nou de locuințe și de aprox. 17% pe segmentul locuințelor finalizate înainte de 1990. 

Mulțumim Coldwell Banker pentru informațiile furnizate.
Foto: T. Lucian Ionuț

 

––

Despre Coldwell Banker România

Coldwell Banker România este una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară din România după ultimele rezultate financiare oficiale și compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial, fiind reprezentantul local a uneia dintre cele mai cunoscute companii imobiliare la nivel mondial.

Coldwell Banker România oferă servicii de consultanță, brokeraj și management al proprietăților imobiliare pe toate segmentele pieței: rezidențial, birouri, industrial, terenuri și investiții.

Cu o istorie de 110 de ani, compania de origine americană este detinută în prezent de Realogy Corporation, unul din cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin rețeaua sa, Coldwell Banker acoperă 50 de țări cu peste 3.000 de birouri si are peste 86.000 de consultanți și brokeri.