Cluj-Napoca, cel mai bun oraș studențesc din România și în 2023

de | | < 1 Minute

Cluj-Napoca, cel mai bun oraș studențesc din România și în 2023

Cluj-Napoca a fost desemnat al doilea an consecutiv ca fiind cel mai bun oraș studențesc din România, conform clasamentului QS al celor mai bune orașe academice pentru studenți. 

Conform clasamentului, în România, prima poziție este ocupată de Cluj-Napoca (137 internațional), urmat de București (141 internațional) și Timișoara (151-160 internațional).

În total, clasamentul a luat în calcul 160 de orașe, iar primele zece poziții sunt ocupate de Londra, Tokyo, Seul, Melbourne, Munich, Paris, Sydney, Berlin, Zurich și Boston.

Topul a fost publicat începând cu anul 2019, iar România a pătruns pe listă în ultimii doi ani, Clujul ocupând mereu prima poziție pe țară. 

„Faptul că în al doilea an consecutiv orașul Cluj-Napoca ocupă primul loc în România ca cel mai bun centru academic pentru studenți este un lucru foarte important, dar nu neobișnuit. Orașul găzduiește cea mai veche și cea mai mare universitate a țării (UBB) și alte cinci instituții publice de învățământ mai specializate, repere în domeniul lor la nivel național (UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”), toate reunite în Uniunea Universităților Clujene (http://www.uuc.ro/). Este important să menținem acest standard prin cooperarea dintre universitățile clujene și cu autoritățile locale” – președintele Uniunii Universităților Clujene (și rectorul UBB), prof. univ. dr. Daniel David.

Clasamentul se bazează pe indicatori academici (rankings), de accesibililitate (affordability) și de calitate a vieții (desirability).

Mai multe despre clasament puteți găsi pe site-ul topuniversities.com


Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.