Cluj, de carte nu scapi: 3000 de pachete cu cărți în dar pentru clujeni

de | | < 1 Minute

Cluj, de carte nu scapi: 3000 de pachete cu cărți în dar pentru clujeni

Duminică, în prima zi din octombrie, Clujul va fi al cărților 🙂

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania au pregătit nu mai puțin de 3000 de pachete cu cărți ce vor fi oferite în dar pentru clujeni. Cărțile vor fi lăsate la întâmplare prin oraș:

„pe bănci, pe mașini, pe trotuare, pe borduri ori pe unde apucăm.”

FICT 2017 se desfășoară și în acest an în Piața Unirii. Festivalul are loc în perioada 3-8 octombrie, iar Marșul Lecturii este cel care va deschide oficial suita de lansări de carte, concerte, seri de poezie, dialoguri cu invitați de onoare și alte evenimente adresate publicului iubitor de carte.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) este un eveniment de anvergură internaţională care susţine cultura scrisă română şi universală. Centrul Clujului găzduiește, în fiecare an, numeroase lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice; întâlniri cu scriitori români şi străini; dezbateri, conferinţe, colocvii, concerte și spectacole.
Misiunea FICT este aceea de a oferi, timp de șase zile, o călătorie extraordinară în lumea cărților, printr-o manifestare culturală amplă pe măsura Clujului academic, cultural și spiritual. 

Programul complet al festivalului poate fi regăsit în întregime aici: PROGRAM FICT 2017 .

 

Foto sus: Cărțile pe Față