Cluj Arena poate deveni Stadionul Ion Moina | Propunere de redenumire

de | | 1 Minute

Social democrații din Cluj-Napoca propun schimbarea numelui stadionului

Zilele trecute, Horia Nasra, președintele PSD Cluj, a înaintat o cerere pentru a se schimba numele stadionului Cluj Arena în Stadionul Ion Moina. Acesta a fost un renumit atlet român și profesor, campion multiplu național și balcanic la proba de 100 m.

Acest lucru a fost propus și în contextul sărbătoririi centenarului echipei clujene ”Universitatea Cluj”, echipă a cărei istorie este strâns legată de numele renumitului atlet. Având în vedere că stadionul reprezintă și baza sportivă a clubului, decizia de redenumire a fost înaintată.

Președintele PSD Cluj, Horia Nasra, a înaintat această propunere către Consiliul Județean Cluj. El susține că acest lucru reprezintă patrimoniul și identitatea stadionului clujenilor, care a purtat acest nume în trecut.

În același timp, suporterii clujeni cer ca stadionul să fie numit ”Dr. Mircea Luca”, după jucătorul echipei clujene care a activat cel mai mult în cadrul echipei de fotbal. Acesta a profesat și ca medic orelist, iar mai târziu a devenit cetățean de onoare al orașului Cluj-Napoca. O statuie a acestuia a fost amplasată pe esplanada din fața arenei sportive la 1 decembrie 2013. Aceasta a fost realizată de sculptorul Ilarion Voinea, cu sprijinul Asociației ”Șepcile Roșii 1919”.