Cloudflight Coding Contest (CCC), cel mai mare concurs de codare on-site din Europa, are loc la Cluj în această toamnă

de | | 3 Minute

Cloudflight Coding Contest (CCC), cel mai mare concurs de codare on-site din Europa, are loc la Cluj în această toamnă

Cloudflight Coding Contest (CCC), cel mai mare concurs de codare on-site din Europa, ajunge în această toamnă la editia cu numarul 38. Concursul s-a nascut in anul 2007 in Linz (Austria), iar în România concursul are loc în 11 orașe după cum urmează: Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Craiova, Oradea, Miercurea Ciuc, Zalău, Cugir, Slatina și Brad.

Competiția se bucură de recunoaștere internațională și este găzduită în 48 de orașe, majoritatea locațiilor fiind instituții de învățământ (facultăți și licee). În Austria, concursul este recomandat și susținut chiar de către Ministerul Educației.

În Cluj-Napoca, evenimentul a fost organizat pentru prima dată în anul 2012 și astăzi a ajuns să fie locația cu cel mai mare număr de participanți. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor își pune la dispoziție în fiecare an cele mai încăpătoare săli pentru buna organizare a CCC.

Anul acesta, evenimentul va avea loc pe data de 20 octombrie 2023.

Cloudflight Coding Contest (CCC), cel mai mare concurs de codare on-site din Europa (2)

Exista două ediții pe an, una primăvara și una toamna, fiecare adunând un număr total de peste 4000 de participanți care codează simultan și încearcă să rezolve aceleași probleme unice cu fiecare ediție.

CCC Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor își pune la dispoziție în fiecare an cele mai încăpătoare săli pentru buna organizare a CCC. Practic, evenimentul are loc pe parcursul unei zile întregi și tot timpul este organizat într-o zi de vineri.

Există 3 probe la care participanțiii se pot înscrie:

  • School CCC, destinat exclusiv elevilor de liceu. Această proba durează 2 ore, începe la 11:00 și se termină la 13:00.
  • Classic CCC, destinat elevilor, studenților și tuturor profesioniștilor din domeniul IT, fără limită de vârstă. Această probă durează 4 ore, începe la ora 16:00 și se termină la ora 20:00.
  • AI CCC, destinat pasionaților de Inteligență Artificială și Machine Learning. Această proba are loc simultan cu cea de mai sus, între 16:00 si 20:00.

Înscrierea se face complet gratuit prin crearea unui cont în platforma https://register.codingcontest.org, unde de altfel se întâmplă totul.

În ziua concursului, participanții trebuie să fie logați în cont, unde primesc acces la probleme și trebuie să le rezolve. Tot acolo, imediat ce una din probe se încheie, se vor afișa rezultatele pentru premierea câștigătorilor.

Alte detalii importante pentru cei care doresc sa participe

👨‍💻 Concurenții se pot înscrie la individual sau în echipe (max. 3 persoane la probele classic și Ai, max. 5 la school).

🧠 Problemele sunt unice la fiecare ediție și sunt structurate pe niveluri de dificultate. Gradul de dificultate crește cu fiecare nivel parcurs.

💻 Se poate coda în orice limbaj de programare, de pe propriul laptop.

🏆 Câștigătorilor li se acordă recunoaștere într-un clasament local și global, premii și multe surprize.

🍕 De asemenea, apa și snack-urile sunt asigurate pe toată durata concursului.

Cloudflight Coding Contest (CCC), cel mai mare concurs de codare on-site din Europa (3)

Înscrierile pentru eveniment

Înscrierea pentru evenimentul din Cluj-Napoca se face la acest link: https://register.codingcontest.org/listing/72-2023-10-20

De asemenea, informații despre concurs pot fi urmărite mai ușor și în video-urile de mai jos:

  • What it is and how it works:
  •  Aftermovie 2022

Pentru informații actualizate, indicii despre probleme și giveaways, cei înscriși pot urmări canalele de social media, unde se postează frecvent:

Linkedin | Facebook | Instagram | Twitter | Tik-tok

Orice instituție de învățământ care dorește să găzduiască concursul poate să solicite acest lucru foarte simplu, completând acest formular.

În aceeași măsură, se poate aplica și pentru titlul de sponsor al evenimentului.

Pentru anul 2024 deja s-au stabilit datele celor două ediții: 19 aprilie, respectiv 25 octombrie.


Comunicat de presă 

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.