Sistemele cloud computing pot fi o soluție potrivită pentru organizații

de | | 2 Minute

Sistemele cloud computing pot fi o soluție potrivită pentru organizații

Cloud computing este una soluțiile furnizate de companiile de software development. Cu ajutorul cloud computing, companiile de IT outsourcing pot contribui la performanța organizațiilor prin serviciile lor asigurând eficiență, scalabilitate, și flexibilitate. Serviciile acestora utilizează atât partea hardware cât și cea software, oferind spații virtuale de stocare, servere, baze de date, facilitând totodată diverse analize. Companiile care aleg să folosească soluțiile de tip cloud computing își pot îmbunătăți performanța prin reducerea costurilor și totodată își pot stoca datele în siguranță.

Securitate

Securitatea cloud este unul dintre principalii factori de care sunt preocupate companiile. Aceasta presupune stocarea în siguranță a datelor sensibile, pentru a beneficia de protecție împotriva atacurilor cibernetice. Companiile care au integrat aceste soluții în activitatea lor reușesc să reducă posibilele riscuri în ceea ce privește pierderea de informații. Prin urmare, utilizarea soluțiilor cloud oferă mai multă securitate iar o un număr mare dintre companiile care au migrat către cloud au constatat că nivelul de securitate a fost îmbunătățit.

Costuri

Multe companii constată că pot reduce costurile datorită accesului facil la utilizarea datelor, un element extrem de util când vine vorba de începerea unor noi proiecte. O altă preocupare în rândul companiilor implică plata pentru funcții adiționale care nu sunt utile companiei.  De aceea, majoritatea serviciilor de cloud computing permit efectuarea plății doar pentru funcțiile utilizate. Aceasta înseamnă că puteți alege între diferitele funcționalități ale aplicației, astfel încât să optimizați costurile folosind un serviciu personalizat.

În plus, majoritatea serviciilor de cloud computing permit plata în funcție cantitatea datelor stocate. Prin urmare, nu trebuie să plătiți suplimentar pentru spațiul de stocare pe care nu îl utilizați. Aveți, de asemenea, flexibilitatea de a adăuga sau elimina spațiu de stocare și funcții conform necesităților. Astfel, companiile pot reduce costurile ce implică întreținerea și securizarea datelor atunci când încorporează cloud-ul.

Flexibilitate

E posibil ca echipele de specialiși IT să fie uneori suprasolicitate, din cauza diverselor situații pe care trebuie să le gestioneze. În astfel de momente, stocarea datelor și securizarea acestora e posibil să nu reprezinte o prioritate, ceea ce poate să afecteze performanța organizațională. Utilizarea unui serviciu cloud poate asigura un nivel de flexibilitate, astfel că focusul principal al specialiștilor să fie pe asigurarea unor servicii de calitate. Companiile își pot îmbunătăți considerabil profitul prin implementarea soluțiilor de tip cloud. Astfel, echipele pot lucra mai eficient, iar focusul lor principal să fie pe a dezvolta soluții noi în scopul îmbunătățirii experienței clienților.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.