Churros by Pokka, deliciile dulci și colorate desprinse din fiestele mexicane

de | | 3 Minute

Churros by Pokka, deliciile dulci și colorate desprinse din fiestele mexicane

Churros by Pokka, noul concept lansat de cei de la Pokka Bistro, este despre culoare, despre gustul dulce, delicios, care îți răsfață papilele gustative. Dacă ne întrebați pe noi, este o descriere fidelă a ceea ce putem numi desertul perfect: un aluat cu textură ușoară, acel dulce potrivit de dulce și un aspect jucăuș care te face să devii din nou copil. 

Pe toate le regăsim la noua gamă de churros, această gogoașă cu origini încă incerte, dar foarte populară în bucătăria mexicană și iberică, care nu putea lipsi, bineînțeles, din meniul plin de culoare al Pokka Bistro.

Vă invităm să aflați mai multe despre minunatul desert și să îl treceți pe lista de încercat” pe anul 2020. Gustul său se asortează de minune atmosferei festive care ne inundă casele în această perioadă!

Cum a apărut ideea conceptului Churros by Pokka?

Desertul și-a făcut loc timid în meniul Pokka încă de acum doi ani, în variantele sale clasice. De la primele apariții, pasionații de dulce s-au declarat entuziasmați și, am putea spune, chiar îndrăgostiți de savoarea preparatului. Dezvoltarea unei game variate, cu reinterpretări moderne ale clasicei gogoșele, a venit ca un pas firesc pentru cei de la Pokka Bistro:

Fiind o bucătărie mexicană, nu se putea ca vestitul desert churros să lipsească din meniul Pokka. Așa că, în urmă cu 2 ani, după ce am participat la cursuri de formare profesională, pentru că ne doream ca preparatul să iasă exact ca la el acasă, am început, mai timid, cu rețetele clasice și tradiționale de churros. Apoi am participat cu el la festivaluri, unde publicul a fost receptiv și foarte încântat.

De aici, practic, a pornit ideea Churros by Pokka, un proiect mult mai amplu, mai complex, în care vă oferim o paletă mult mai largă de churroși, de la cei simpli, cu sosuri la alegere, la churroși umpluți cu diferite creme făcute în casă, churroși umpluți și glazurați, asezonați cu topping-uri care mai de care – Oreo, cookies, fistic, alune, până la vestitul churros Lupo. Și pentru acesta am adăugat diferite arome, sosuri și topping-uri.

Churros by Pokka

Cu ce specialități ne putem răsfăța papilele gustative?

Churros-ul este un desert simplu și ușor care poate fi îmbogățit cu arome variate, în funcție de creativitatea patiserului și preferințele publicului. În cazul Churros by Pokka, imaginația și gusturile nu au limite. De la variantele simple, umplute sau asortate cu topping-uri de vanilie, caramel, ciocolată, oreo și chiar chilli, până la interpretările rafinate, înnobilate cu fistic, alune și cocos, toate ne cuceresc cu savoarea și aspectul lor apetisant.

Gustul lor autentic este garantat de procedeul tradițional de preparare, care este respectat cu strictețe. Aluatul simplu, lipsit de aditivi sau conservanți, este frământat cu grijă, în fiecare zi. În funcție de preferințe, puteți opta și pentru aluatul frământat cu biscuiți oreo sau pentru varianta velvet. Înainte de a fi servit, desertul este învelit într-un amestec savuros de zahăr, pesmet și scorțișoară.

Churros by Pokka

Și da, intuiam deja că scepticii vor aduce numărul de calorii în discuție, însă, contrar aparențelor, churros-ul este una dintre cele mai ușoare alternative pentru desert, conținând cu până la 30% mai puține calorii decât biscuiții clasici și de până la 15 ori mai puțin zahăr în comparație cu cerealele servite la micul dejun.

O fiesta de gusturi

Dulce, apetisant și prietenos cu silueta? Ce altceva ți-ai mai putea dori de la un desert? Te invităm, așadar, să te bucuri, pe rând, de savoarea tuturor variantelor de churros propuse de Pokka: de la gogoselele clasice sau umplute până la delicatesele reinterpretate din meniu: Churros Lupo, Churros Box și Churros Super Bueno. 

Fiesta gusturilor începe aici

Churros by Pokka