Lansarea chestionarului pentru proiectul „Teatru de animație. Dezvoltarea publicului matur”

de | | 2 Minute

Lansarea chestionarului pentru proiectul „Teatru de animație. Dezvoltarea publicului matur”

În perioada următoare se urmărește lansarea chestionarului pentru proiectul cultural „Teatru de animație. Dezvoltarea publicului matur”, organizat de Asociația Magic Puppet din Cluj-Napoca. Proiectul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), vizează realizarea unui produs teatral ce își propune utilizarea unui mediu de expresie mai puțin uzual în spectacolele destinate adulților: teatrul de păpuși.

În scopul de a apropia publicul adult de această formă de expresie inedită, echipa își propune atât prezentarea „pe viu” a spectacolului la sediul Teatrului Magic Puppet, dar și în deplasare, la sediile teatrelor lor partenere. Fiecare reprezentație va fi urmată de o discuție informală cu echipa artistică a proiectului. Se dorește și prezentarea acestuia într-o formă filmată, special concepută pentru mediul online, în care spectatorul va avea în permanență de ales între a viziona spectacolul sau a trage cu ochiul în culisele sale.

„Acest proiect este doar începutul, sperăm noi, unei serii de spectacole prin care ne dorim să schimbăm percepția asupra spectacolelor de păpuși. De aici și nevoia de a dezvolta acest Avatar UX (User Experience) al spectatorului – ca să putem realiza un profil demografic al potențialului consumator de teatru de animație destinat publicului matur, cu scopul de a fi cât mai exacți în identificarea publicului nostru țintă.” – Andreea Ajtai, manager al proiectului.

Chestionar Magic Puppet

Pe această cale, echipa proiectului își propune lansarea oficială a chestionarului prin care spectatorii vor putea avea acces gratuit în sala de spectacol.

„Ajutați-ne cu o părere despre teatru în schimbul unui bilet gratis la un spectacol Magic Puppet. Durează maxim 5 minute.” este mesajul care-i întâmpină pe cei care doresc să completeze formularul.

Echipa artistică este alcătuită din actorii Florin Suciu, Andreea Ajtai și Oana Tămaș, regizoarea Delia Gavlițchi și dramaturga Ana Cucu-Popescu. Scenografia îi aparține lui Florin Suciu, iar păpușile sunt realizate de Răzvan Chendrean. Ilustrația muzicală este concepută de Max Anchidin. Asistența de regie e asigurată de Roxana Tențea, iar asistența de dramaturgie de Anca Cioroboiu.

Chestionar Magic Puppet

Asociația Magic Puppet este o organizație nonprofit care are ca prim scop promovarea artei păpușăriei și a magiei scenice, folosind multiple mijloace de comunicare și implementarea, dezvoltarea și derularea unor proiecte / programe / activități comunitare, locale, regionale, euro regionale, menite să susțină dezvoltarea artistică, socială, culturală, educativă și instructivă. Asociația Magic Puppet este singura asociație culturală din Cluj ce produce spectacole 100% interactive.

Pentru mai multe informații legate de acest proiect în lucru, dar și despre alte evenimente organizate de asociație, puteți accesa pagina oficială de Magic Puppet.

Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Comunicat de presă
Fotografii: work in progress, la sediul Magic Puppet