Centrul de Interes – expoziții unice de la artiști de renume

de | | 3 Minute

Centrul de Interes va găzdui expoziții noi, inedite

Centrul de Interes organizează expoziții noi de artă contemporană la începutul lunii aprilie, care promit să surprindă și să fie unicate. Astfel, pe data de 3 aprilie 2019, de la ora 19:00, clujenii sunt invitați la vernisajul comun al expoziției artistului român Mihai Plătică și a artistului basc Pepo Salazar. Pe lângă acestea vor mai fi și alte surprize și manifestări.

Foto sus: Centrul de Interes

Expoziții și galerii

Centrul de Interes va fi, așadar, un adevărat univers al artei. Expozițiile de vernisaj comun ale celor doi artiști vor încânta privirile tuturor și vor oferi un amalagam unic de originalitate.

Prima expoziție este a artistului Mihai Plătică. El este un artist rezident al Centrului de Interes, iar expoziția pe care o va prezenta se numește „Pillars of Creation”. Expoziția aceasta va prezenta fotografia Cosmosului, efectuată cu telescopul Hubble, care duce percepția umană cosmică la un alt nivel. De asemenea, această expoziție este o adevărată structură mentală. Mihai Plătică a mai încântat privirile iubitorilor de artă și în anul 2016, în cadrul expoziției „The Wide Open Skin”. Așadar, lumea este deja familiară cu stilul său unicat. Miercuri seara se vor putea vedea, astfel, imagini inedite, prin formele abstracte aplicate de artist asupra imaginilor cu diverse vopsele și materiale precum și (cel mai important) cu imaginație.

Centrul de Interes Mihai Plătică
O imagine din galeria lui Mihai Plătică

Ce de-a doua expoziție nu va fi mai prejos nicicum. Pepo Salazar este un artist basc ce surprinde frumusețile artei contemporane într-un mod unic. El efectuează lucrări de artă din domenii precum instalații, sculptură, performance și fotografie. Lucrările sale sunt deja renumite, fiind expuse la galerii și muzee precum Bienala de la Veneția, Muzeul Guggenheim din Bilbao și Palais de Tokyo din Paris. Iar acum, aceste lucrări inedite ajung și la Cluj, la Centrul de Interes. Pepo Salazar este, de asemenea, un artist cu un stil cum nu se mai găsește. Prin ceea ce face, el oglindește imaginea acestor vremuri pe care le trăim. Așadar, expoziția sa este un amestec uluitor de armonie și cacofonie, exercițiu și ratare, dar și idealism și cinism.

Centrul de Interes Pepo Salazar
Stilul unicat a lui Pepo Salazar

Pe lângă aceste expoziții, Centrul de Interes a pregătit și alte manifestări care au caracter cultural și artistic. La BAZIS Contemporary, va avea loc un montaj de 48 de filme scurte despre proiectele și expozițiile asociației. Totodată, SPAȚIU INTACT va găzdui un show multimedia oferit de studenții departamentului de Cinematografie și Media al UBB.

Centrul de Interes se extinde

Cireașa din vârful tortului este și faptul că Centrul de Interes s-a extins. Spațiul expozițional de la etajul patru al clădirii este mai mare cu 300 mp, fiind și modernizat. Drept urmare, vizitatorii se pot bucura de un spațiu modernizat, adecvat artei și oferind o perspectivă diferită. Ca urmare a înfăptuirii acestui lucru, Centrul de Interes are o suprafață totală de 3.300 mp și își consolidează, astfel, statutul de cel mai mare centru de cultură și artă contemporană din Cluj-Napoca.