Ce trebuie să știi despre curățarea unui laptop?
Un laptop zgomotos și care se încălzește rapid este o problemă comună. Acest lucru este obositor mai ales dacă dispozitivul este relativ nou. Aceste simptome nu înseamnă neapărat că laptopul se defectează. Mai degrabă, ele sunt un semnal că are nevoie de curățare.
De ce apar aceste simptome?
Mulți utilizatori se întreabă de unde vin astfel de probleme. De fapt, ele sunt o consecință practică a utilizării regulate a laptopului. Componentele computerului generează multă căldură în timpul funcționării. Se descarcă afară prin canale speciale. În timp, ventilatoarele laptopului și radiatoarele încep să adune praf. El este cauza funcționării zgomotoase și a supraîncălzirii echipamentului. Praful blochează pur și simplu disiparea căldurii.
Fiecare utilizator de computer se poate ocupa de întreținerea de bază, deoarece este vorba în principal despre tastatură și carcasa exterioară. Cu toate acestea, acest lucru ar trebui făcut ținând cont de anumite reguli. Curățarea părților interne ale laptopului (carcasa și componentele) este un proces dificil care necesită destul de multă experiență. Un amator poate cauza defecțiunea integrală a dispozitivului, deci este mai bine să apelezi la ajutorul unui profesionist de la un service laptop București.
Curățarea unui laptop
Dacă ești îngrijorat de aceste simptome, cel mai bun lucru de făcut este să îți cureți laptopul. Poți să o faci singur sau să încredințezi această sarcină specialiștilor cu experiență. Este mai bine să te grăbești, deoarece căile de răcire înfundate pot chiar deteriora procesorul sau placa de bază.
Reține că pentru a efectua curățarea profesională a unui laptop sunt necesare cunoștințe tehnice despre construcția laptopului. Nu este suficient să se sufle aer în găurile și canalele de drenaj, deoarece poți înrăutăți situația. Prin urmare, dacă nu te simți în stare să faci această sarcină, este mai bine să apelezi la profesioniști.
În practică, procedura de curățare laptop necesită deșurubarea carcasei și îndepărtarea componentelor acestuia. Dacă ajungi deja la radiator și ventilatoare, trebuie să le tratezi, printre altele, cu aer comprimat, dar și în mod corect. Prin folosirea lui, vei putea scăpa de praf chiar și în cele mai ascunse colțuri. Cel mai important lucru, desigur, este curățarea canalelor de ventilație.
În plus, dacă doriți să scăpați de problemele cu supraîncălzirea și funcționarea zgomotoasă a laptopului, se recomandă și înlocuirea pastei termice și/sau a termopad-urilor din sistemele CPU și GPU, dacă este necesar.