Ce trebuie sa stii despre anvelopele 235 45 R17

de | | 3 Minute

Ce trebuie sa stii despre anvelopele 235 45 R17

Fiecare șofer știe că anvelopele sunt de o importanță deosebită atunci când e vorba de siguranța și performanțele autovehiculului. Cauciucurile sunt singurul punct de contact dintre autoturism și șosea iar alegerea unor anvelope potrivite reprezintă un factor foarte important în ce privește funcționalitatea oricărui vehicul.

La trecerea de la vară la iarnă sau invers, schimbarea anvelopelor este o etapă esențială pentru buna funcționare a autoturismului tău. Adaptând modelul de anvelope sezonului, vei menține neschimbate performanțele motorului și vei beneficia de călătorii în deplină siguranță. Acum există pe piață numeroase anvelope de vară sau de iarnă din care poți alege conform preferințelor și bugetului tău.

Unul dintre cele mai populare dimensiuni de anvelope este 235 45 R17. Privind flancul anvelopei, vei vedea că sunt inscripționate o serie de cifre și de literece reprezintă practic dimensiunea anvelopei. Pentru a cumpăra un set de anvelope 235 45 r17 perfect potrivite cu autovehiculul tău este necesar să cunoști semnificația exactă a dimensiunii anvelopei.

Dimensiuni anvelope 235 45 R17

Fie că vorbim de cauciucuri de vară sau de iarnă ori de anvelope all-season, dimensiunile acestora sunt menționate pe flancul anvelopei sau pot fi regăsite în cartea tehnică a autoturismului.

Prima cifră 235 reprezintă lățimea anvelopei exprimată în milimetri adică 235 mm. 45 este raportul exprimat ca procent dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei iar în acest caz este vorba de 45%. A 3-a cifră notată cu un r în față exprimă diametrul radial : R 17, măsurat în inch. Construcția radială a anvelopei este una dintre cele mai comune prin întâlnită în cazul majorității autoturismelor.

Alegând un set potrivit de anvelope vară 235 45 r17 vei putea circula în deplină siguranță pe trasee variate pe tot parcursul sezonului estival. Aceste cauciucuri special fabricate pentru vara oferăo aderență excelentă și stabilitate pe drum, îmbunătățind capacitățile de manevrare ale vehiculului.Mașina dotată cu anvelope 235 45 r17 de varăva putea străbate în siguranță distanțe

Producătorii de anvelope utilizează compuși speciali în fabricarea cauciucurilor și adoptă tehnologii moderne, pentru a îmbunătăți confortul în timpul condusului, asigurând o experiență de conducere echilibrată.

Datorită popularității lor, poți găsi cauciucuri vara 235 45 r17 fabricate de cele mai cunoscute branduri producătoare de anvelope. Printre cele mai apreciate modele de cauciucuri de vară 235 45 R 17 se numără cele de la Goodyear.

Anvelope de vară Goodyear

Producătorul de anvelope Goodyear lansează periodic modeleperformante de cauciucuri de vară sau de iarnă. Dacă vrei să străbați în deplină siguranță distanțe lungicu autovehiculul tău, merită să investești într-un set de cauciucuri Goodyear de vară. Modelul Goodyear EfficientGrip Performance 2 este o anvelopă destinată autoturismelor sportive, performante. Caracteristicele acestor anvelope Goodyear pentru vară sunt apreciate de toți conducătorii auto : fiabilitate, rezistența la uzură, aderență excelentă pe suprafața umedă sau uscată.

Realizate dintr-un material îmbogățit cu compuși special adaptați temperaturilor ridicate din perioada verii, aceste cauciucuri au banda de rulare capabile să îndepărteze eficient noroiul și apa de pe suprafața anvelopei, în perioada ploilor torențiale, care predispun la derapaje. Manevrabilitatea acestor modele de cauciucuri Goodyear reduc riscul accidentelor și sporesc manevrabilitatea oferind șoferilor siguranță în trafic și o experiența de condus mai relaxată. Dotând autovehicul cu setul de anvelope potrivit, vei putea conduce vara sau iarnafără griji privind derapajul sau temperaturile extreme.

În concluzie, anvelopele cu dimensiunea 235/45 R17 reprezintă o opțiune populară printre șoferi. Cauciucurile de calitate realizate de Goodyear oferă o combinație perfectă între performanță, estetică și durabilitate.Manevrabilitatea deosebită și reducerea distanței necesare pentru frânare fac din aceste anvelope  o alegere atractivă pentru diferite modele de autoturisme.

Investiția în anvelope de înaltă calitate care se potrivesc obiceiurilor tale de condus este o investiție în siguranță și confort, oferind o experiență de conducere mai bună.