Ce simptome poate avea o hernie de disc cervicală și cum se tratează aceasta?
Hernia de disc este o boală inflamatorie a sistemului musculo-scheletic cauzată de deteriorarea discului vertebral, ceea ce poate exercita presiune asupra nervilor și poate provoca dureri severe.
O hernie intervertebrală cervicală este adesea cauza durerii coloanei cervicale, a amorțelii brațelor și a durerilor de cap. Aceasta provoacă compresia rădăcinilor nervoase spinale la locul de ieșire a acestora din foramenul intervertebral al coloanei vertebrale, care este însoțită de durere și simptome de iritare sau compresie a fibrelor nervoase corespunzătoare. De regulă, aceste modificări sunt însoțite de spasm muscular, umflături, inflamații și tulburări ale circulației vasculare la acest nivel.
Simptomele unei hernii de disc cervicală
Când o persoană suferă de o hernie de disc cervicală, simptomele depind de rădăcinile nervoase care sunt comprimate de aceasta.
Un simptom comun al herniei coloanei cervicale este durerea la nivelul gâtului, care poate iradia în braț. Pe lângă durere, pot apărea amorțeală, furnicături și slăbiciune musculară. Aceste senzații afectează întregul braț sau o parte a acestuia, în funcție de localizarea herniei.
Perturbarea fluxului venos, spasmul muscular și comprimarea vaselor din zona gâtului sunt câteva dintre consecințele provocate de o hernie de disc. De asemenea, o astfel de afecțiune poate împiedica alimentarea optimă cu sânge a creierului, ceea ce poate provoca cefalee, amețeli și tulburări vestibulare.
Diagnosticarea unei hernii cervicale
Cea mai fiabilă metodă de diagnosticare a herniei cervicale este imagistica prin rezonanță magnetică (RMN al coloanei vertebrale). Examinarea determină prezența herniei intervertebrale, mărimea, structura, localizarea, compresia nervilor înconjurători și starea coloanei vertebrale în general.
Tratamentul herniei de disc
Pentru a determina tacticile de tratament pentru o hernie cervicală, pacientul este examinat de un specialist și se efectuează metodele de diagnostic necesare.
Una dintre noile tendințe în tratamentul herniilor intervertebrale este utilizarea metodelor minim invazive și a microdisectomiei endoscopice. În cele mai multe cazuri, punerea în aplicare în timp util a unei serii de măsuri de tratament pentru tratarea herniei intervertebrale oferă rezultate terapeutice bune și face posibilă evitarea tratamentului chirurgical în viitor.
Hernia este o afecțiune musculo-scheletală gravă. Este mult mai ușor să previi apariția acesteia decât să faci tot ce poți pentru a o rezolva mai târziu.
Dacă totuși s-a decurs la tratamentul chirurgical, este bine de știut faptul că perioada de reabilitare necesită o creștere treptată a activității motorii. Mișcările trebuie să fie efectuate corect din punct de vedere anatomic. Acest lucru se face sub supravegherea unui instructor experimentat. Terapia fizică ajută la accelerarea recuperării și la evitarea complicațiilor.