Ce poți face în săptămâna 22-28 martie în Cluj

de | | 2 Minute

Ce poți face în săptămâna 22-28 martie în Cluj.

Cluj.com te invită la câteva dintre cele mai frumoase evenimente care vor avea loc săptămâna 22-28 martie în Cluj.

RIUF 2016 Cluj-Napoca

Marți, 22 martie, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca devine punctul de întâlnire a celor mai importante universități internaționale și a tinerilor interesați de programe de studiu în străinătate, cu ocazia celei de-a XVIII-a ediții a RIUF – The Romanian International University Fair. Aproape 70 de universități și instituții de invaățământ din 12 țări precum Marea Britanie, Olanda, USA, România, Danemarca și Germania vor fi prezente la acest eveniment.

Concert extraordinar „Requiem”

Miercuri, 23 martie, îți recomandăm, de la ora 19:30, concertul „Requiem” de la Catedrala Ortodoxă. Evenimentul de excepție reunește pentru prima dată în istoria Catedralei Mitropolitane Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca soliști și o orchestră completă aflată sub bagheta maestrului Gheorghe Victor Dumănescu, ce vor interpreta o creație vocal-simfonică de o spiritualitate deosebită. Concertul are un important scop caritabil, donațiile colectate fiind oferite profesoarei de religie Crina Cîrcu.

SORS

Joi, 24 martie, îți recomandăm, de la ora 20:00, spectacolul SORS de la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca. SORS este un spectacol inedit de dans contemporan susținut de Pedro Pauwels, unul din cei mai reputați dansatori francezi actuali. Patru coregrafi l-au însoţit pe Pedro Pauwels în acest proiect de reinterpretare a solo-ului mitic al Dansului vrăjitoarei de Mary Wigman: Josef Nadj, Carlotta Ikeda, Robyn Orlin şi Jérôme Thomas.

Targul Internațional Tehnic

Vineri, 25 martie, îți recomandăm o vizită la Centrul Expozițional Expo Transilvania din Cluj-Napoca unde are loc Târgul Internațional Tehnic, singurul eveniment expozițional de acest profil din Transilvania. Pe parcursul târgului vor avea loc demonstrații și prezentări de produse și utilaje ale celor peste 60 de firme din România, Elveția, Austria, Germania și Ungaria care vor prezenta cele mai noi și performante produse, tehnologii sau servicii care aparțin domeniului tehnic. Program de vizitare: 22-24 martie – între orele 10:00-18:00 și 25 martie – între orele 10:00-16:00.

The Quiet Corner

Sâmbătă, 26 martie, vă învităm să vizitați Lateral ArtSpace care găzduiește expoziția de grup The Quiet Corner. Această expoziție aduce la un loc lucrări ale artiștilor Teodora Axente, Dragoș Bădiță, Robert Fekete, Ioana Iacob, Mirela Moscu și Sergiu Toma.

Fotbal România – Spania

Duminică, 27 martie, de la ora 21:45, microbiștii sunt așteptați pe Cluj Arena la meciul amical dintre naționala României și cea a Spaniei. Iniţial, FRF a decis organizarea meciului pe Arena Naţională, deşi aceasta nu obţinuse încă avizul ISU. Printre jucătorii echipei oaspete, convocați pentru acest meci, se numără: Iker Casillas, Gerard Pique, Sergi Roberto și Alvaro Morata.

Cum putem fi fericiți în secolul XXI?

Luni, 28 martie, începe Săptămâna Sănătății Mintale care se deschide în acest an cu o întrebare esențială, „Cum putem fi fericiți în secolul XXI?”. Evenimentul va avea loc, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, Sala Europa.

Evenimente recomandate de Dan Porcuțan, redactor Cluj.com
Fotograf: Lucian Nuță