Ce înseamnă tehnologia IoT și cum ne ușurează viața 

de | | 2 Minute

Internet of Things (IoT) este una din paradigmele care au transformat modul de viață tradițional într-un stil de viață mai modern și high-tech, lucru datorat specialiștilor în software development. Cu toate acestea, există încă o mulțime de provocări și oportunități care trebuie abordate pentru a atinge întregul potențial al IoT. Automatizarea inteligentă este o colecție de dispozitive electronice conectate pentru a monitoriza și controla de la distanță aparatele pe care le deținem. Conform unui studiu realizat de Statista, se estimează că IoT utilizat pentru a asigura siguranță și securitatea pe zona de domotics va avea o valoare economică de aproximativ 10 miliarde de dolari până în 2025.   

Experții în software development se străduiesc să dezvolte soluții în domeniul IoT pentru a îmbunătăți tehnologiile care controlează de la distanță device-urile smart.    

Care sunt domeniile în care IoT prezintă aplicabilitate?

IoT are aplicabilitate în diferite domenii, printre care automatizarea agriculturii, smart city și smart home, economisirea și consumul energiei, medicină, transport inteligent. În zilele noastre, controlul și monitorizarea caselor inteligente în utilizarea smartphone-urilor bazate pe Wi-fi sunt cele mai cunoscute. Casele inteligente bazate pe tehnologia IoT devin din ce în ce mai populare. Acestea au la bază aparate de uz casnic, sistem de aer condiționat și încălzire, televiziune, dispozitive de streaming sau audio și video și sisteme de securitate care comunică între ele pentru a oferi cel mai bun confort, securitate și consum redus de energie. Toată această comunicare are loc prin intermediul unității centrale de control bazate pe IoT, utilizând internetul.    

O altă de dezvoltare a IoT este conceptul de Smart Home Systems (SHS) și aparate care constau din dispozitive bazate pe internet, sistem de automatizare pentru case și sistem fiabil de gestionare a energiei. În plus, o altă realizare importantă a IoT este sistemul inteligent de detectare a sănătății (SHSS). SHSS încorporează mici echipamente inteligente și dispozitive pentru a sprijini sănătatea. Aceste dispozitive pot fi utilizate atât în interior, cât și în exterior pentru a verifica și monitoriza diferitele probleme de sănătate și nivelul de fitness sau cantitatea de calorii arse în centrul de fitness.    

Aplicațiile IoT folosite pentru smart city

Orașele inteligente sunt unul dintre domeniile destul de populare de aplicare ale IoT care încorporează și case inteligente. Conceptul de oraș inteligent a câștigat popularitate în ultimul deceniu și a atras o mulțime de activități de cercetare. Diverse tehnologii, cum ar fi tehnologia serverelor cloud, dar și rețelele de senzori wireless care trebuie utilizate cu serverele IoT contribuie la dezvoltarea unui oraș inteligent. O altă problemă importantă este aspectul ecologic al acestor orașe. Prin urmare, tehnologiile eficiente din punct de vedere energetic și tehnologiile ecologice ar trebui, de asemenea, luate în considerare pentru proiectarea și planificarea infrastructurii orașelor inteligente. În plus, dispozitivele inteligente care sunt încorporate în vehiculele nou lansate sunt capabile să detecteze traficul de pe șosea și, astfel, pot sugera o rută alternativă optimă pentru șofer. Acest lucru poate ajuta la reducerea traficului în oraș și a poluării aerului.   

De peste 24 de ani, dezvoltarea sistemelor inteligente a devenit un obiectiv important pentru AROBS, iar acest lucru este posibil cu ajutorul expertizei pe care o deține. Compania dezvoltă soluții software diverse care au menirea să răspundă nevoilor clienților și totodată să îndeplinească obiectivele de business ale acestora. Pentru a afla mai multe detalii, accesează arobs.com.