Cât costă un city break în Cluj și care sunt cele mai căutate orașe din România în rândul turiștilor
Urmeaza o perioada plina de calatorii pentru romani, mai ales ca vor putea profita din plin de zilele libere legale si de minivacantele anuntate pentru acest an. Mai mult decat atat, bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanta, in contextul in care guvernantii au precizat ca vor acorda tichetele pana in 2026 inclusiv, dar si ca valoarea lor va creste pentru o anumită categorie.
City-break-urile în Romania: cele mai cautate orase in randul turistilor
In ultima vreme, tot mai multi romani au descoperit avantajele vacantelor de city-break in tara, datorita preturilor accesibile, a distantelor scurte, dar si a varietătii activitătilor. Sibiul si Brasovul castiga detasat in topul celor mai populare destinatii de city-break, indiferent de anotimp, insa nici Iasi, Timisoara si Cluj-Napoca nu raman mai prejos, mai ales datorita evenimentelor culturale organizate in zona lor.
In plus, se observa o tendinta tot mai mare pentru vacantele la SPA, pe masura ce acest curent ia amploare in Romania, in sincron cu dezvoltarea statiunilor balneoclimaterice. In ultimii ani, orase precum Sovata, Lacu Sarat sau Baile Tusnad au trecut printr-un proces complex de transformare, astfel ca turistii au inceput sa inteleaga tot mai mult importanta grijii fata de sine si sa rezerve tot mai des cazari in aceste destinatii.
Cât costă un city break în Cluj?
In ceea ce priveste preturile, acestea oscileaza, bineinteles, in functie de perioada si de cererea pentru o anumita destinatie. In aceasta primavara, un sejur de doua nopti, in camera dubla, la Brasov si Sibiu, costa, in medie, 500-600 de lei. In Timisoara, un sejur de doua nopti costa, in medie, 700 de lei, in timp ce in Cluj-Napoca, tariful pentru un sejur de doua nopti, este de 750 de lei. Pentru statiunile balneare, cum sunt Sovata si Baile Tusnad, preturile sunt in crestere: 800-900 de lei pentru un sejur de doua nopti, insa unitatile de cazare din aceste zone includ, adesea, si acces la centrul SPA in acest pachet.
Minivacantele din 2024: care sunt cele mai bune perioade de calatorie?
Pentru multi romani, zilele libere legale sunt un reper important in planificarea concediilor, mai ales ca acestia incearca adesea sa lege calatoriile de diferite sarbatori si sa se bucure astfel de mai multe zile de vacanta.
Din fericire, în urmatoarele luni vor fi multe oportunitati de calatorie, mai ales ca urmeaza multe zile libere legale ce pica in timpul saptamanii si ca autoritatile au anuntat deja ca se va face punte de o zi cu weekendul, pentru ca turistii sa plece linistiti in vacanta. Regula este valabila pentru angajatii de la stat, insa, cel mai probabil, multe companii private vor adera la aceasta practica, daca activitatea le-o permite.
Tocmai din acest motiv, trendul minivacantelor se mentine si anul acesta, cand vom avea si cea mai lunga perioada de libere, cu ocazia Pastelui. Astfel, minivacanta va incepe de miercuri, 1 mai (Ziua Muncii) si se va incheia luni, 6 mai, a doua zi de Paste. Pentru data de 2 mai, joi, Guvernul a stabilit sa se faca punte, astfel incat romanii angajati la stat sa beneficieze de mai multe libere de Paste.
O alta minivacanta de care se vor putea bucura turistii este cea de Rusalii, lunea de dupa Rusalii (24 iunie) fiind libera, ceea ce inseamna ca va fi un weekend prelungit numai bun pentru a explora destinatiile din Romania. O alta oportunitate va fi de Sf. Maria, data de 15 august picand într-o zi de joi. Si de această data, guvernantii au decis ca vineri, 16 august, va fi zi de punte.
Ultima minivacanta din 2024 va fi de Craciun, prima si a doua zi de Craciun (25 si 26 decembrie) vor pica miercuri si joi, in timp ce vineri, 27 decembrie, va fi zi de punte stabilita de Guvern.
Foto: Municipiul Cluj-Napoca
Comunicat de presă al Travelminit.ro
Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.