Campionatele Internaționale de Atletism ale României la Cluj!

de | | < 1 Minute

Campionatele Internaționale de Atletism ale României la Cluj!

Campionatele Internaționale de Atletism ale României se vor defășura și anul acesta la Cluj Arena, în perioada 2 – 3 iunie! Tot la Cluj s-au defășurat și edițiile din 2014, respectiv 2017.

Clujul păstrează una dintre cele mai puternice legături cu acest sport. Conform site-ului oficial al competiției, în istoria Clujului se păstrează câteva repere importante pentru atletism:

„În 1875, aici a apărut prima lucrare de specialitate, intitulată “Atletismul”. În 1883, între Cluj și Florești (20 km), se desfășoară prima întrecere de marș.
… Orașul Cluj-Napoca este și leagănul atletismului feminin, luând în calcul că, aici și la Brașov, se organizează primele competiții rezervate femeilor, în 1922.
Începând cu anii 1930-1931, o contribuție deosebită în dezvoltarea atletismului clujean a avut medicul Iuliu Hațieganu, adept și animator al întreg fenomenului sportiv. De fapt, Parcul Sportiv (care îi poartă numele) pe care îl va construi va avea o importanță decisivă în depistarea și pregătirea viitorilor atleți.”

Un bilet costă 20 de lei pe seară sau 30 de lei pentru ambele seri ale competiţiei. Biletele pentru copii au 50% reducere, iar copiii legitimaţi la cluburile de atletism din ţară au asigurată intrarea gratuită. Biletele VIP costă 150 de lei pe seară şi includ locuri în tribuna VIP, acces la bufet suedez şi un kit compus dintr-un tricou şi un rucsac personalizat

Programul complet al competiţiei poate fi consultat aici.
Înscrierile la competiții pentru atleți se pot face aici.

? Gabriel Fluerariu / Mediafax Foto