Campanie umanitara, AROBS Cluj

de | | 3 Minute

Campanie umanitara, AROBS Cluj

Campania umanitara si primii pasi pentru integrarea MIACN in circuitul AIMS

Runners Club dedica cea de a V-a editie a Maratonului International AROBS Cluj-Napoca (MIACN) cauzei copiilor diagnosticati cu insuficienta renala cronica, dependenti de dializa si aflati in grija Asociatiei pentru Empatie si Solidaritate ”Claudia Safta”. Campania, prin intermediul careia organizatorii vor sa obtina sprijinul comunitatii pentru acesti pacienti, a fost lansata, in 7 martie, la „Crosul Divelor”, un eveniment ce a reunit 400 de alergatoare.

In paralel, Runners Cub face primele demersuri pentru integrarea MIACN in reteaua internationala de concursuri sportive AIMS (Asociatia Maratoanelor Internationale si a Curselor Lungi), odata cu aprobarea traseului de catre Primaria Cluj-Napoca.

Intentia Runners Club este de a creste anual nivelul competitiei si ne dorim ca in viitorul apropiat sa omologam traseul si sa ne putem inscrie in circuitul international de evenimente de alergare al AIMS. Aceasta recunoastere ar inscrie Maratonul International AROBS Cluj-Napoca in lista evenimentelor de alergare recomandate de AIMS, alaturi de cele mai mari competitii de profil din lume. In plus, Runners Club ar beneficia de know-how-ul pus la dispozitie de AIMS si de numeroase mijloace de promovare internationala. Aceasta omologare se poate obtine doar cu sprijinul autoritatilor locale, care ne pot garanta rezervarea traseului pentru competitie, an de an.’‘ Horatiu Morar, Directorul Maratonului International AROBS Cluj-Napoca, presedinte Runners Club.

Traseul probelor tehnice masoara 10,55 km si va fi parcurs o data de fiecare membru al stafetei, de 2 ori de catre semimaratonisti si de 4 ori de alergatorii de la maraton. Limita de timp este de 5 ore si 30 de minute pentru maraton, 3 ore pentru semimaraton si 4 ore 30 minute pentru stafeta.

Circuit probe tehnice:

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Cosbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada Emil Isac- strada Gheorghe Sincai- strada Napoca- Bulevardul Eroilor – INTOARCERE- Bulevardul Eroilor – strada Napoca- strada Gheorghe Sincai- strada Emil Isac- strada Cardinal I. Hossu- strada George Cosbuc-Splaiul Independentei – strada George Baritiu- INTOARCERE- strada George Baritiu – Splaiul Independentei- Pod Napoca- strada 1 Decembrie 1918- INTOARCERE- strada 1 Decembrie 1918- Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Traseul Crosul BT masoara 6 km si va fi parcurs o singura data de toti participantii.

Circuit Crosul BT:

START: Cluj Arena- Splaiul Independentei- strada George Cosbuc- strada Cardinal I. Hossu- strada George Baritiu- INTOARCERE- strada George Baritiu – Splaiul Independentei – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – INTOARCERE – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independentei, SOSIRE: Cluj Arena.

Cauza sociala Maratonul International AROBS Cluj-Napoca

Impreuna cu Fundatia Comunitara Cluj, Runners Club a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru cauza copiilor si tinerilor afectati de insuficienta renala cronica si dependenti de dializa. Primii 10 alergatori care se implica in campanie si mobilizeaza 500 de lei primesc o participare gratuita la Maratonul International AROBS Cluj-Napoca. Cei care doresc sa doneze pot gasi detalii pe site-ul competitiei: http://maraton-cluj.ro/ro/cauza-sociala.

Despre Maratonul International AROBS Cluj-Napoca: maraton-cluj.ro

Maratonul International AROBS Cluj-Napoca este o competitie sportiva cu un nivel tehnic ridicat, dedicata comunitatii sportive internationale. Gandit de la prima editie ca o manifestare sportiva menita sa reuneasca intr-o competitie deschisa alergatori profesionisti si amatori din tara si strainatate, maratonul a devenit un eveniment simbol care defineste orasul Cluj-Napoca ca oras sportiv european. Maratonul International AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club in 2015, prin care asociatia promoveaza in randul publicului larg un mod de viata sanatos prin practicarea alergarii sportive.

Despre Runners Club: runnersclub.ro

Runners Club este o asociatie sportiva care promoveaza alergarea ca sport de masa prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cros-uri si maratoane. Asociatia organizeaza gratuit si periodic sesiuni de alergare si antrenament pentru alergatorii din Cluj-Napoca, si actiuni de educatie sportiva menite sa creasca gradul de constientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice si psihice ale alergarii.

Programul de evenimente Runners Club din 2015 cuprinde 14 manifestari sportive in toata tara: Maratonul International AROBS Cluj-Napoca, Crosul Companiilor Alba-Iulia, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Targu-Mures, Crosul Divelor, Crosul de Noapte editia de primavara si toamna, Crosul Hoia, Crosul Faget si Color Run Cluj-Napoca.