Campania de crowdfunding a proiectului „777”
Începe campania de crowdfunding a proiectului „777”
Scurt-metrajul de debut vizează dependența față de jocurile de noroc
12 martie 2015, s-a lansat campania de strângere de fonduri pentru realizarea scurt-metrajului „777”, un proiect artistic ce dorește să atragă atenția asupra dependeței față de jocurile de noroc. Realizat de către o echipă de tineri studenți ai Universității Babeș-Bolyai în colaborare cu Asociația Persona, filmul reprezintă debutul acestei echipe pe scena cinematografiei românești. Campania de strângere de fonduri a fost creată cu ajutorul platformei online Creștem Idei, cu sprijinul coordonatorilor site-ului.
„777” este un scurt-metraj independent construit în jurul ideii tip a day in the life, abordând teme și idei precum dependența, izolarea, violența fizică, pierdera credinței și viața într-un mediu social defavorizat. Povestea îl are în centrul ei pe Ghiță, un om care a pierdut aproape tot ce are din cauza dependenței lui pentru aparatele de jocuri de noroc (slot machines): de la locul de muncă, până la familia și locuința sa. Acesta nu reușește să găsească nicio scăpare din acest impas și se hotărăște să apeleze la ajutorul divin.
„Consider că jocurile de noroc și repercursiunile lor nocive asupra oamenilor sunt o temă despre care știu destul de multe încât să pot face un film. Chiar dacă e o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni, nu prea am văzut-o abordată în film. Doresc să arăt pericolul pe care aceste jocuri de noroc le reprezintă, cât de ușor pot să te capteze și să creeze dependență; poți să pierzi tot și să sfârșești la fel ca și protagonistul din film,” a declarat Aron Rudics, scenaristul și regizorul din spatele proiectului.
Despre Asociatia Persona
Pornim de la considerentul că arta, ca parte a culturii, îndeplinește un rol important în societate, prin funcțiile cognitivă și educativă, care-i sunt implicite. Așezăm pe același palier atât creatorul de artă, cât și audiența, deoarece structurile expresive pe care arta le creează sunt capabile de a genera și comunica emoții specifice complexe, la care participă, atât în actul creației, cât și în acela al receptării, senzorialitatea, intuiția, afectivitatea și inteligența.
Acest crez ne-a însoțit de-a lungul a peste 11 ani de activitate cultural-socială continuă, în care am colaborat cu diverse instituții, organizaţii, companii locale, naționale şi internaţionale, în cadrul multor proiecte cu caracter artistic (spectacole de teatru, filme de scurt și lungmetraj, Producem si organizam ClujShort), social (evenimente de semnalizare a unor probleme de interes public cum ar fi consumul de droguri sau suicidul) și caritabil (evenimente dedicate persoanelor cu dizabilități, donații, campanii de întrajutorare).