Camere sterile – acțiune marca UNTOLD pentru o șansă la viață

de | | 2 Minute

Camere sterile, construite la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii

UNTOLD, în colaborare cu Asociația Dăruiește Viață, au construit două camere sterile în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj. Acestea au scopul de a ajuta pacienții în tratarea leucemiei și altor tipuri de cancer.  Astfel, rata de supraviețuire a copiilor care suferă de aceste afecțiuni va crește semnificativ.

Cele două camere sterile sunt primele de acest fel nu doar din Cluj-Napoca, ci și din toată Transilvania. Camerele se află la secția onco-hematologie, unde se tratează anual sute de copii.

Camere sterile photo 1

Din cauza lipsei de tratament corespunzător sau administrat la timp, copiii ce se tratează aici au o șansă de supraviețuire mai mică decât în Occident. Astfel, UNTOLD și Asociația Dăruiește Viață au demarat o investiție de 100.000 de euro pentru construirea celor două camere sterile din incinta spitalului. Din aceștia, 18.000 de euro au fost donați de către iubitorii festivalului clujean. Diferența de 82.000 de euro a fost finanțată de UNTOLD.

Acest proiect a presupus recompartimentarea spațiului celor două camere. În așa fel, s-a creat un spațiu izolat cu presiune pozitivă. Această presiune asigură sterilitatea aerului. Atunci când se vor deschide ușile, aerul nu părăsește încăperea. Astfel, nici un microb nu va intra, protejând prin aceasta copiii cu o imunitate scăzută.

Fiecare cameră este prevăzută cu un pat. Copiii, însă, vor putea fi însoțiți de mamele lor la efectuarea tratamentului, așa că se pot suplimenta canapele speciale la nevoie. Toate materialele folosite în aceste camere sterile sunt special concepute pentru un astfel de mediu. Cu toate acestea, atât paturile copiilor, cât și canapelele pentru mame asigură un confort sporit.

Deoarece de multe ori se întâmplă o tragedie în ceea ce privește copiii care suferă de cancer în România, lucru datorat în special lipsei condițiilor din spitale, cele două camere sterile vin ca un răspuns și o schimbare în bine a lucrurilor. UNTOLD și Asociația Dăruiește Viață s-au implicat numaidecât în încercarea remedierii situației copiilor bolnavi de cancer. De asemenea, ei le sunt mai mult decât recunoscători tuturor fanilor festivalului, care au donat și au susținut proiectul. Fără aceștia, probabil că aceste două camere sterile nu s-ar fi realizat.

Sursă foto: UNTOLD