Calculează rapid remunerațiile angajaților cu un program salarizare complex

de | | 2 Minute

Calculează rapid remunerațiile angajaților cu un program salarizare complex

În ultimii ani, tot mai multe companii aleg să implementeze soluții digitale precum program salarizare, soft HR sau soft pontaj electronic. Acestea au rolul de a eficientiza activitatea specialiștilor de HR, a managerilor, dar și a angajaților. Prin digitalizarea operațiunilor recurente de calcul de salarii și de administrare de personal, gestionarea resurselor umane devine mai eficientă. Cu un program salarizare și un soft pontaj electronic, o mare parte dintre sarcini se automatizează, iar astfel îți rămâne mai mult timp pentru activități care aduc un plus de valoare companiei tale.

Un program salarizare te ajută pe termen lung

Operațiunile complexe de payroll implică mult timp, energie și o atenție sporită, pentru a evita posibile erori de calcul. Prin intermediul unui program salarizare, poți realiza calculul de salarii cu precizie pentru toți angajații. Preluarea informațiilor de prezență cu ajutorul unui soft pontaj electronic transformă procesul de calcul într-unul și mai rapid, și ajută la minimizarea erorilor.

În stabilirea remunerațiilor lunare nete, aplicația de payroll ține cont de toate elementele necesare: venitul brut, numărul de zile și ore lucrate, numărul zilelor de concediu medical, absențe, sporuri, bonusuri și alte aspecte care pot varia de la o lună la alta. Un program salarizare performant beneficiază de actualizări ale legislației fiscale, pentru ca tu să efectuezi operațiunile fără grija unor eventuale sancțiuni sau amenzi. 

Cum poate prelua un soft pontaj electronic datele de prezență? 

Pentru a gestiona cât mai eficient și precis calculul de salarii, poți integra un program salarizare cu un soft pontaj electronic, care preia datele privind prezența angajaților în mai multe feluri. Angajații pot utiliza o cartelă electronică pentru a se ponta la punctele de lucru ale companiei, iar dacă muncesc de la distanță, își pot introduce numărul de ore lucrate într-o pagină creată pentru acest scop. 

Mai mult, specialistul HR poate precompleta informațiile de prezență ale angajaților într-un soft pontaj electronic. Ulterior, la realizarea calcului remunerațiilor cu un program salarizare, poate interveni în cazul în care au existat între timp zile de concediu de odihnă, zile de concediu medical, ore suplimentare, absențe, sau alte situații speciale, pentru ca salariile să fie calculate corect.

Avantaje importante aduse de digitalizarea proceselor de HR

Un program salarizare și un soft pontaj electronic au o contribuție majoră la stabilirea remunerațiilor lunare fără întârzieri. Astfel, eviți nemulțumiri din partea angajaților deoarece și plata salariilor se poate realiza la timp. Totodată, eviți sancțiunile sau amenzile din partea instituțiilor statului, pentru că realizezi calculele în conformitate cu legislația în vigoare la momentul respectiv.

Alege soluții intuitive pentru afacerea ta

Pentru a eficientiza operațiunile de payroll din compania ta, ai nevoie de un program salarizare, dar și de un soft pontaj electronic. UCMS by AROBS a dezvoltat astfel de soluții complexe și intuitive, fiind ușor de utilizat chiar și fără cunoștințe tehnice avansate. Ele te ajută să economisești timp, energie și resurse financiare, dar și să minimizezi birocrația.

Aplicațiile dp-Payroll și True HR sunt cele două sisteme majore ale UCMS by AROBS, iar fiecare include câte 19 funcționalități distincte. Dacă dorești să afli mai multe detalii, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau prin telefon la 0720 534 424.