Călătorie culinară în jurul Pământului cu Joben Bistro Cluj

de | | 4 Minute

Am urcat în trenul Joben Bistro Cluj

Ne-am dat întâlnire într-o zi de joi, nu la Reform Club cum scrie în povestea despre ocolul Pământului în 80 de zile, ci pe strada Avram Iancu, numărul 29, chiar în inima Clujului, la Joben Bistro.

Călătorie culinară în jurul Pământului
Despre nonconformismul epocii victoriene și despre invențiile remarcabile ale Revoluției Industriale citisem doar în cărțile de istorie și în poveștile lui Jules Verne și G.H.Wells și îmi imaginam domni în fracuri, multe jobene, ochelari, bastoane, trabucuri și mașinării dintre cele mai sofisticate care pentru mine păreau complicate, fiindu-mi greu să le desculeasc rostul și, mai ales, mecanismul de funcționare.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Intuiția nu m-a înșelat; am descoperit în acest local ascuns de agitația străzii, dar totuși perfect integrat în ritmul orașului, o atmosferă care m-a invitat instantaneu să mă las purtată pe aripile imaginației năstrușnice și am început să scriu în memorie povești remarcabile. Din prima clipă mi-am dat seama că Joben Bistro este un loc al istoriilor, al fanteziei, al creativității și, mai ales, al unicității.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Obiectele decorului aflat în continuă transformare, preparatele de mâncare și băuturile, barmanii, bucătarii, oamenii care vin aici în căutarea experiențelor cu adevărat excepționale au fiecare povestea lor la fel de fascinantă ca acest local, iar povestea fiecăruia face ca întreaga și unica poveste a acestui local să fie la fel de captivantă ca și o călătorie într-o destinație exotică, nemaivăzută și neîncercată.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Impresiile și gândurile pe care vi le-aș putea împărtăși despre Joben Bistro s-ar încadra cu greu în câteva rânduri și nu doresc să vă încerc răbdarea așa că vă voi împărtăși câteva lucruri extraordinare, primele dintr-o serie lungă pe care localul le pregătește cu atenție și minuțiozitate.

Joben Bistro în topul celor mai bune restaurante din lume

Ar trebui să încep prin a spune că Joben Bistro este localul care își stabilește meniul pe baza conceptului de fine dining. Ce înseamnă fine dining? Înseamnă calitate ireproșabilă în zona servirii, meniului și al atmosferei. Standardele înalte în calitatea și selecția preparatelor de mâncare și băutură plasează Joben Bistro în topul celor mai bune restaurante din lume.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Treat of the week 

În călătoria mea pe strada Avram Iancu, numărul 29 am mai aflat despre campania ,,Treat of the week”! Este vorba despre o altă idee originală, unică în oraș, care aduce destinațiile exotice aproape de călătorii curioși. În fiecare săptămână trenul Joben pornește de pe peronul din centrul orașului Cluj și se îndreaptă pufăind de bună-dispoziție spre țări îndepărtate sau apropiate, oferindu-le călătorilor-pasageri experințe culinare amețitor de gustoase.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Preparatele tradiționale sunt alese atent, după o ducumentare temeinică atât a bucătarului-șef, cât și a managerilor, sunt testate, și în final sunt servite ireproșabil pasagerilor-călători.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Călătoria în jurul Pământului a debutat la începutul lunii februarie, iar prima destinație a fost Ungaria. Până acum trenul Joben a staționat în Ucraina, în Rusia, în China, în Japonia, în Thailanda, în India, în Țările Arabe și în Turcia.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Mi s-a spus că preparatul ,,Primăvara Arabă” – la fel de ușor ca o primăvară, însă intens ca o revoluție, a stârnit un mare entuziasm în rândul degustătorilor, iar ,,vita Stroganoff” servită la Joben a fost mai bună decât oricare preparat de acest fel gustat la mama lui acasă, în Rusia.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Următoarele destinații culinare 

Vacanța gastronomică cu trenul Joben continuă în Cipru cu un savuros Halloumi cu salată, apoi va staționa în Grecia unde vom servi Suflaki pentru ca să se oprească de luni până vineri și în Bulgaria ca să degustăm încântătoarele preparate ale bucătăriei mediteraniene așa încât să fim pregătiți pentru un voiaj plăcut pe timp de vară care va porni tot de aici, de la Joben Bistro.

Călătorie culinară în jurul Pământului

Încântarea mea depășește puterea cuvintelor așa că mi-am propus să revin cu mai multe povestiri despre ceea ce se mai întâmplă în localul ,,istoriilor alternative”. Data viitoare vă istorisesc povestioare despre barmanii și băcătarii acestui local, dar și despre noutățile care urmează să fie lansate foarte curând. Până atunci, ca să vă convingeți de veridicitatea istoriei mele, vă îndemn să urcați într-un vagon al trenului Joben și să porniți într-o călătorie gastronomică de neuitat!

Contact:

Strada Avram Iancu, Nr. 29, Cluj-Napoca

Telefon: 0720 222 800

Email: office [at] jobenbistro.ro

Website

Facebook

 

Imagini: Joben Bistro