Ai un business în Cluj și vrei să-ți faci angajații fericiți? TREI idei pe care le-ai putea aborda
Un loc de muncă ar putea deveni stresant pentru angajați, mai ales atunci când vine vorba despre task-uri dificile, care implică o atenție sporită, dar și micile neînțelegeri care ar putea apărea, dacă businessul se ocupă direct cu clienții. Este important ca angajații să se simtă apreciați la un loc de muncă, să primească un feedback de la superiori pentru munca depusă și să aibă parte de beneficii extrasalariale, pentru a deveni fideli jobului. Totuși, atunci când vine vorba despre bunăstarea lucrătorilor, angajatorul trebuie să dezvolte un plan prin care să le îmbunătățească gradul de satisfacție la job. De aceea, în cele ce urmează, vei descoperi câteva moduri prin care un angajator ar putea să își facă echipa fericită!
Iată câteva aspecte care pot contribui la nivelul de satisfacție al angajaților
- Bunăstarea și gradul de satisfacție sunt două elemente importante la un loc de muncă. Angajatul trebuie să simtă că superiorul său îi apreciază munca, pentru a fi motivat. De altfel, există o serie de beneficii extrasalariale care pot fi oferite angajaților și care să contribuie la starea de fericire a lor. Printre aceste beneficii se numără și un card de vacanță de la Pluxee.ro, prin intermediul căruia angajații pot să își rezerve o cazare și să se bucure de un concediu pe cinste, în România. Angajatorul trebuie să respecte și o valoare maximă de încărcare a cardului, și anume nu mai mult de 6 salarii minime brute per angajat, anual. Dacă nu sunt utilizați toți banii de pe respectivul card, atunci angajatul mai poate pleca într-un concediu!
- Pe de altă parte, când vine vorba despre gradul de satisfacție al unui lucrător, angajatorul ar putea să ofere un alt beneficiu extrasalarial, acesta fiind reprezentat de cardul de cultură. Prin intermediul unui asemenea tichet pentru cultură, angajatul își poate achiziționa bilete la diverse evenimente, de la cele sportive, până la concerte sau spectacole. De altfel, pot fi utilizate la operă și teatru, cinematograf, dar și pentru achiziționarea cărților, aspect care va încuraja lectura printre angajați. Este un mod prin care angajatorul poate oferi clipe de relaxare echipei alături de care lucrează. Cardul poate fi încărcat cu câteva sute de lei, ocazional sau lunar, în funcție de modul în care se decide.
- De asemenea, atunci când se apropie sărbătorile (Paște sau Crăciun), zile importante din an sau zilele de naștere ale angajaților, poate fi oferit un card cadou. Acesta poate fi încărcat cu câteva sute de lei, pentru fiecare angajat în parte. De altfel, banii pot fi utilizați pe o multitudine de produse, de la articole de îmbrăcat, cosmetice și bijuterii, până la articole destinate sporturilor, electrocasnice, dispozitive electronice sau jucării. De altfel, reprezintă un mod prin care angajatorul își arată aprecierea față de propria echipă.
Potrivit specialiștilor, cu cât gradul de satisfacție al angajatului este mai mare, cu atât va dori să se implice mai mult în activitatea pe care o desfășoară. De aceea, ideal ar fi ca angajatorul să se ocupe și să se intereseze activ de bunăstarea fiecărui angajat, pentru a prospera pe piața muncii. Oferirea unor tichete de vacanță, a unui card cadou cu ajutorul căruia să își achiziționeze ceea ce își dorește sau a unor beneficii extrasalariale care să ofere momente de relaxare reprezintă câteva dintre ideile ce pot fi abordate.
Sursă foto: Pexels.com