Bulevardul Ferdinand și străzile adiacente, în proces de renovare

de | | < 1 Minute

Bulevardul Ferdinand și străzile adiacente vor fi renovate în acest an

O licitație care a avut în vedere renovarea zonei de Nord-Est, mai precis Bulevardul Ferdinand și străzile din apropiere a orașului s-a încheiat. La aceasta s-a înscris o singură firmă, iar oferta acesteia este, în prezent, analizată de către Primărie și Consiliul Local.

Această ofertă are în vedere renovarea zonei Bulevardului Ferdinand, precum și străzile Tipografiei, Emile Zola și Sextil Pușcariu. Acestea din urmă vor deveni semipietonale, accesul auto fiind permis doar riveranilor sau persoanelor care trebuie să ajungă neapărat cu mașina în zonă. Bulevardul Ferdinand, pe de altă parte, va avea trotuarele extinse, iar drumul va avea un sens unic pentru autoturisme, din Piața Unirii spre Piața Mihai Viteazul. Va exista, de asemenea, și o bandă dedicată strict transportului în comun.
De asemenea, odată cu renovarea bulevardului și a celor 3 străzi, se va reamenaja și scuarul din fața Prefecturii. Așadar, locul unde este amplasat bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza va primi de asemenea o înfățișare nouă.

Aceste lucrări de renovare vor fi terminate aproape simultan, până la începutul anului 2020. Astfel, această zonă istorică a orașului va fi refăcută în totalitate.

Foto sus: Kőrősy Zoltàn