Ultimele zile de VOT la bugetare participativă Cluj 2018

de | | 2 Minute

Vot final: ce proiect alegi pentru Bugetare participativă Cluj 2018?

Ne apropiem cu pași rapizi de finalizarea etapei de vot final din cadrul programului de Bugetare participativă Cluj 2018. Astfel, dacă locuiești, muncești sau studiezi în Cluj și ai împlinit deja 18 ani, poți să îți exprimi votul pentru proiectul preferat și poți influența măsura în care acesta va fi implementat în Cluj-Napoca.

Votul final se poate exprima până duminică, 18 noiembrie, ora 23:59. Important de menționat: votul se face exclusiv online, pe platforma www.bugetareparticipativa.ro , în urma creării unui cont de utilizator. Pentru a putea vota, trebuie să te afli (fizic și geografic) în aria municipiului Cluj-Napoca. Cei care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizați cu procedura de votare sau cu mediul online, pot beneficia de sprijin la biroul amenajat în clădirea Casino din Parcul Central. Biroul mai este deschis azi (joi) și vineri, 16 noiembrie, între orele 13:00 – 17:00.

30 de proiecte, un singur vot

În momentul de față au mai rămas 30 de proiecte eligibile. Din rândul acestora, vei putea oferi 1 vot pentru proiectul preferat. Cele 30 de proiecte acoperă 6 mari domenii de interes:

  • Alei, trotuare și zone pietonale;
  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației;
  • Spații verzi și locuri de joacă;
  • Amenajare spații publice (mobilier urban, iluminat public etc.);
  • Infrastructură educațională și culturală;
  • Orașul digital.

Mai specific, vei descoperi proiecte care vizează, de exemplu, amplasarea de panouri solare pe stâlpii de iluminat public din oraș, amenajarea de stații de biciclete sau de parcări pentru scutere și motociclete, amenajarea de noi parcuri (în Bună Ziua), spații de joacă și relaxare (în Mărăști) sau transformarea lor în spații educaționale, poate chiar destinate lecturii. Sau poate îți vor atrage atenția proiectele care vizează transformarea străzilor și spațiilor de legătură între ele (str. Iuliu Maniu, Cetățuie – Dragalina), cele cu rol de accesibilitate sau proiectele care vizează mediul și practici inovative în direcția sustenabilității. Proiectele sunt cât se poate de variate, îți recomandăm să le analizezi cu atenție înainte de a vota » bugetareparticipativa.ro/proiecte

vot final bugetare participativa cluj 2018

Ce se întâmplă după vot?

După finalizarea acestei etape de vot final, va avea loc selecția finală: primul proiect din fiecare domeniu cu cele mai multe voturi va trece mai departe, iar celelalte se vor clasa în ordine, după numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte. Vor fi selectate astfel cele 15 proiecte pe care Primăria Cluj-Napoca le va implementa pe parcursului anului 2019. Lista finală va fi afișată luni, 26 noiembrie 2018.

Cei care doresc să consulte stadiul implementării proiectelor din cadrul programului de Bugetare Participativă Cluj-Napoca 2017, o pot face accesând acest link » bugetareparticipativa.ro/proiecte-in-implementare/

Informații suplimentare:

Website: www.bugetareparticipativa.ro;
Email: [email protected];
Telefon: 0371 376 646 (de luni până vineri între orele 13.00-17.00)
Facebook: Bugetare participativa

Imagini: Bugetare participativă

bugetare participativa cluj 2018 nov