Bucătăria spaniolă – motivul perfect pentru un city break într-una dintre cele mai vizitate țări din lume

de | | 2 Minute

Bucătăria spaniolă – motivul perfect pentru un city break într-una dintre cele mai vizitate țări din lume

Spania este țara care se mândrește cu un număr impresionant de restaurante cu stele Michelin la nivel mondial, avantaj din care turismul are doar de câștigat an de an. Grație reputației excelente în lumea culinară, Spania a devenit magnet pentru turiștii din toată lumea, veniți să descopere cealaltă față a culturii spaniole, dincolo de plajele mirifice și arhitectura încărcată de istorie.

Spania, țara restaurantelor cu stele Michelin

Spania reprezintă definiția diversității culinare și culturale, fiind compusă din 17 regiuni autonome, fiecare cu propriile tradiții. Spania se remarcă prin cea mai lungă coastă existentă pe continent, așadar preparatele din pește și fructe de mare sunt regula de aur. Chiar dacă fiecare dintre regiunile spaniole se identifică prin propria cultură gastronomică, totuși uleiul de măsline extravirgin și usturoiul proaspăt rămân ingrediente comune.

Dacă ai rezervat un sejur în Spania printr-o agenție de turism, atunci neapărat bifează pe lista de ‘’to do’’ faimosul Gazpacho (supă rece de roșii), respectiv Paella, un preparat pe bază de orez originar din Valencia. Dacă intri într-un bar pentru a servi o băutură revigorantă, atunci să nu te mire dacă-l vezi pe ospătar cu o farfurie de Tapas. Acestea sunt mici porții din diferite preparate culinare – de la mini sandvișuri, la calamari, migdale sau bucăți mari de cartofi prăjiți cu ardei iute (Patatas Bravas) și până la preparatul faimos numit Jamon.

Spania, comoară pentru pasionații artei culinare

Un city break Barcelona este o ocazie genială să vizitezi Sagrada Familia, să faci plajă sau alpinism, dar totodată și un prilej să observi dragostea spaniolilor pentru deserturi. Natillas sau Crema Catalana sunt două dintre deserturile asociate cu tradiția spaniolă. Bomboanele cu migdale (Turron), crocantele Mantecados sau faimosul desert spaniol (Flan) sunt câteva dintre deliciile care-ți îndulcesc experiența pe plaiurile spaniole.

Spaniolii au un talent aparte de a crea rețete uimitoare exclusiv pe bază de legume. Încearcă la micul dejun Tortilla spaniolă și răsfață-te cu Calamares del campo. Se știe faptul că spaniolilor le place să experimenteze și să jongleze cu ingredientele până obțin preparate fără termen de comparație în întreaga lume. Un bun exemplu sunt crochetele realizate dintr-un mix de ingrediente prăjite în ulei de măsline (Croquetas).

Farmecul care descrie tărâmurile spaniole nu poate fi cuprins în cuvinte. Plajele paradisiace, peisajele feerice, temperaturile calde chiar și în sezonul de iarnă, marea azurie, localnicii primitori, sau rețetele preparate după tehnici tradiționale sunt doar câteva motive pentru care  Spania merită vizitată cel puțin o dată în viață.