Din bucătăria creativă Big Belly Cluj: Povestea unor rețete inedite de primăvară

de | | 3 Minute

Din bucătăria creativă Big Belly Cluj: Povestea unor rețete inedite de primăvară

M-am întâlnit zilele trecute cu doi tineri simpatici, pasionați, responsabili cu bucătăria unuia dintre cele mai cunoscute bistro-uri din oraș. Miza întâlnirii noastre a fost simplă: voiam să înțeleg ce înseamnă bucătăria Big Belly și ce-i determină să fie creativi și entuziasmați în munca lor.

Kozocsa István și Andrei Lăcătuș sunt bucătari pentru bistro, respectiv delivery la Big Belly Cluj-Napoca. Restaurantul există pe piața clujeană de ani buni, iar meniul specific Big Belly a fost într-o continuă dezvoltare. Se știe de mult timp că la Big Belly „ mănânci pe săturate”, dar probabil că se știe mai puțin câtă muncă și motivație există în spatele preparatelor culinare gustate… „pe săturate”.

O rețetă originală de Burger Vegetarian

Deși pare ușor, să concepi de la zero o rețetă originală de burger vegetarian poate fi mai mult decât o simplă provocare. Pentru că Big Belly își dorește de fiecare dată să vină cu ceva nou pentru clienți, să aibă rețete originale și gustoase în portofoliul restaurantului, cei doi manageri de bucătărie, Istvan și Andrei, au început să lucreze acum câteva luni la acest nou preparat.

„Au fost câteva luni intense de căutări, încercări, schimburi de idei, probe. Voiam neapărat să găsim o rețetă nouă pentru piața din Cluj, să fie un amestec de arome care să ofere în armonie senzația de primăvară și proaspăt. Doar că, după luni întregi, nu reușeam să găsesc acel ingredient lipsă. Așa am apelat la Istvan și am început o muncă de echipă prin care am ajuns, într-un final, la rețeta perfectă.” – Andrei

„Arată exact ca un burger normal, textura și culoarea sunt aceleași ca la burgerul cu carne, doar că este construit 100% pe bază de legume, într-un mix bine condimentat. Am conceput pentru chifteaua de legume un sos pe bază de avocado extrem de gustos. Iar la construcția burgerului am adăugat un element cel puțin inedit: felii de mango prăjit pe grătar.” – Istvan

De ce un burger vegetarian la Big Belly? Deoarece a fi în pas cu trendurile actuale, a aduce întotdeauna ceva proaspăt și original, a pune accent pe nevoile clienților, toate acestea sunt repere pentru restaurant. Iar munca celor doi bucătari se va putea proba curând în noul meniu Big Belly.

Pasta integrale alle verdure

Tot în ton cu primăvara, cu gustul prospețimii și cu armonia de culori primăvăratice. Bucătarii de la Big Belly ne propun o rețetă de paste integrale cu legume care să fie pe cât de sățioasă, pe atât de ușoară și fresh.

„Nu poți greși cu paste făcute proaspăt, pline de arome și vitamine. Rețeta noastră (paste integrale, dovlecel, vânătă, broccoli, ciuperci champignon, roșii cherry, ceapă, usturoi, busuioc și pătrunjel) este deja foarte apreciată de clienții fideli. Avem întotdeauna grijă să oferim un gust proaspăt, facem totul urmând în primul rând reperul calității.”

Pentru bucătarii de la Big Belly, gastronomia este o pasiune cum rar întâlnești. Vorbesc cu o bucurie și un entuziasm ieșite din comun despre presiunea din bucătărie, despre conceperea unor rețete noi, despre încredere în cei cu care lucrezi:

„E greu pentru noi când avem sute de comenzi, dar știm că esențial pentru munca noastră este să ne păstrăm calmul, să fim echilibrați. Și ne considerăm norocoși că putem lucra aici, unde creativitatea noastră este pusă în valoare, unde avem deschidere înspre a încerca lucruri noi.

Știm că aici putem avea încredere în cei cu care lucrăm deoarece scopul nostru este comun: să oferim preparate culinare gustoase și hrănitoare clienților noștri, într-o atmosferă prietenoasă, deschisă.”