Boutique – Tradițional românesc în inima Clujului

de | | 3 Minute

Boutique – Tradițional românesc în inima Clujului

O vizită în orașul comoară este în mod indiscutabil un eveniment remarcabil în viața oricărui suflet călător. Aici el va descoperi nu doar cumințenia oamenilor, veselia dansului, savoarea unei băcătării strașnice, jovialitatea și dulceața unor vinuri pure asemeni lacrimilor, ci și spiritul unei națiuni cu o istorie bogată și cu un rol important în destinul altor popoare din această parte a lumii.

Dorința de a păstra amintirea acestui loc minunat din inima Transilvaniei, va conduce pașii călătorilor spre centrul urbei, în Piața Avram Iancu, nr.3, acolo unde se află Boutique.
Fie că vin sau pleacă, sau doresc să facă cel mai autentic cadou a la Cluj, fiecare spirit și gust va găsi în unicul magazin din oraș specializat în comercializarea produselor de artizanat, adevărate comori născute din dragostea pentru tradiție, care exprimă ethosul românesc prin broderii, ornamente și materiale.

Boutique – Tradițional românesc în inima Clujului

 

Ce găsim în acest butiq cochet?

Întreaga Românie, aranjată cu prețuire, respect și cinste pe rafturile luminoase ale magazinului.

Intrând aici, orice spirit va fi cuprins de fascinație și respect pentru tradițiile românești pentru că suntem un neam bogat sufletește și împărtășim asta cu oricine.

Iile din bumbac, brodate iscusit ,,în cruciuliță” sunt cele care fac obiectul unui interes aparte. Promovate și de designeri datorită cărora folclorul românesc s-a deschis lumii, aceste articole vestimentare fascinează ochii prin culoare, bogăția broderii și ingeniozitatea motivelor. Sunt, așadar, cel mai frumos, mai sugestiv și mai practic suvenir tradițional românesc pe care-l puteți găsi la Boutique.

Boutique – Tradițional românesc în inima Clujului

 

Opincuțele din piele, de dimensiuni diferite, ca să poată servi atât ca suvenir original, cât și ca obiect vestimentar, vor îmbăgăți ținuta celui care a prins drag de Cluj, de România și vrea să ducă cu el o parte din frumusețea acestor locuri.

Probabil că în puține limbi din această lume există cuvântul traistă, deși obiectul vestimentar în sine poate fi întâlnit și la alte popoare. Poate din acest motiv merită să păstrăm acest cuvânt în limba română, purtând mai des traiste.
Trăistuțele țesute din fir de cânepă sau cele croșetate, micuțe sau mai încăpătoare, vor cuceri și ele ochii vizitatorilor, chiar dacă, pentru un neinițiat, cuvântul va părea greu de pronunțat.

Boutique – Tradițional românesc în inima Clujului

Pentru cei care doresc să guste din Cluj sau din România cât mai des, oalele din ceramică și farfuriile de la Horezu pot fi o încântare pură!
Este o regulă că bucătăria românească are două calități: de a fi gustoasă și de a fi neindicată la curele de slăbire. Totuși, ea poate fi îmblânzită în aceste oalele din lut, care vor păstra toate aromele și savoarea deplină a mâncării, chiar și a celei dietetice.

Boutique – Tradițional românesc în inima Clujului

Cu drag și etern dor de Cluj, de ceea ce este românesc, este deschis mereu Boutique!

 

Contact: 

Adresa: Piața Avram Iancu, nr. 3
Telefon: +40 735 493 963
Program: L-V: 10:00-19:00, Sâ: 10:00-17:00, Du: 10:00-14:00
Facebook