Vârstnicii și părinții de adolescenți se pot înscrie în grupuri de suport pe platforma Blue Monday!

de | | 2 Minute

Asociația Daisler lansează platforma Blue Monday

După trei ani de activitate, perioadă în care peste 300 de persoane din toată țara au interacționat cu psihologi voluntari în cadrul unor ședințe oferite cu titlul gratuit, Asociația Daisler a lansat platforma Blue Monday, un spațiu care conectează psihoterapeuți cu persoane care au nevoie de asistență psihologică și psiho-emoțională.

Pe https://bluemonday.ro/ se pot înregistra atât persoane care au nevoie de ajutor și vor să discute gratuit cu un specialist, cât și psihologi care doresc să își ofere serviciile pentru a veni în sprijinul comunității.

În luna septembrie lansăm două programe de suport pentru care au fost alese două grupuri țintă importante: vârstnici și părinți de adolescenți. Ele se numesc: „Părinți sprijiniți” și „Grup suport pentru vârstnici”, fiind coordonate de psihologii Denisa Niță și Mădălina Bogdan. Înscrierile sunt deschise. Participarea în cadrul celor două grupuri suport este absolut gratuită.

„Motivul pentru care am ales aceste grupuri de referință este faptul că efectele pandemiei au adus consecințe serioase în rândul persoanelor de vârsta a 3-a, respectiv pentru faptul că relațiile dintre părinți și adolescenți sunt instabile și sensibile. Studiile arată că în 2020 a fost o creștere în incidența tulburărilor neurologice, Demență sau Alzheimer, mai mare decât în anii anteriori. Pe de altă parte, știm cât de dificile sunt interacțiunile dintre părinți și adolescenți datorită nevoilor diferite, chiar opuse, a celor două generații: părinții simt încă nevoia să-și protejeze copii, iar adolescenții au nevoie să fie independenți, să se cunoască mai bine si să exploreze”, spune psihologul Denisa Niță.

Normalizarea problemelor este un pas important pentru bunăstarea comunității în care trăim. Scopul campaniei este de a oferi acestor persoane șansa de înțelegere, suport emoțional și noi resurse de gestionare a dificultăților.

„Ne place să ajutăm și credem că ajutând comunitatea din care provenim, mergem mai departe într-o manieră mai sănătoasă. Am pornit la drum intrigat de un domeniu care pentru mine era nou, dar în care am simțit că pot să ajut. Iată-ne 4 ani mai târziu cu această platformă și gata să ajutăm prin demararea unor ședințe de grupuri suport inedite în peisajul local și național”, explică Andi Daiszler, președinte Asociația Daisler.

Costurile funcționării celor două grupuri suport sunt acoperite integral de Asociația Daisler.

Activitate dezvoltată în programul Bursele de Inovare Cluj realizat de Centrul Cultural Clujean în cadrul proiectului Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions. Conținutul acestui material este responsabilitatea exclusivă a Asociației Daisler și nu reflectă neapărat opinia UIA și a Uniunii Europene.

Despre noi

Blue Monday, proiect ce poartă numele celei mai depresive zile din an, este o inițiativă socială de conștientizare a depresiei și de conectare a celor care au nevoie de ajutor. Proiectul a început în 2018 în Cluj-Napoca și s-a extins ulterior la nivel național, funcționând până în 2021 doar pe rețelele sociale în regim de voluntariat.


Comunicat de presă