Biblioteca Mobilă în Cheile Turzii: un igloo al cunoașterii, descoperirii de sine și echilibrului

de | | 2 Minute

Biblioteca Mobilă în Cheile Turzii

Biblioteca Mobilă a proiectului NoMAD Library, intitulată Igloo Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului, va fi amplasată în Cheile Turzii în data de 25 iunie și va rămâne până la finalul lunii octombrie.

Membrii Asociației Exploratorilor Pușcații au inaugurat de Ziua copilului primele două Bibliotecile Mobile situate în fața Colegiului Economic Arad. Acestea au fost amplasate pentru prezentare și promovare a proiectului, dar și a strângerilor de fonduri și donații de cărți necesare derulării conceptului.

Cele zece Igloo-uri ale proiectului vor găzdui în jur de 4000-5000 de cărți, vor fi amplasate în diferite locații turistice din România și deschise publicului larg, iubitorilor de natură și tinerilor de a-și petrece timpul liber prin citirea unei cărți.

„Întrucât fiecare amenajare de Igloo necesită o deplasare de 2 zile în natură, ne propunem și organizarea de drumeții în zonele montane și vizitarea obiectivelor turistice din apropiere, ghidându-i pe adolescenți către un stil de viată mai sănătos prin mișcare și sport în natură. De asemenea, doresc să mulțumesc partenerului principal Astreea, furnizorul și producătorul de Igloo-uri, pentru încrederea și susținerea acordată.’’ ne povestește, Sebastian Martian Sbîrcea, președinte Asociația Exploratorilor Puscatii.

„Prin acest proiect încercăm să oferim un schimb de experiență adolescenților, din care pot învăța despre munca în echipă, comunicare și relaționare. Unele dintre acestea sunt aspecte importante în dezvoltarea identității lor, prin exprimarea ideilor și sentimentelor, stimei de sine, dar și încrederii în forțe proprii. Adolescenții și tinerii vor fi rulați pe toată durata proiectului în grupuri de maxim 10 persoane pentru fiecare deplasare, creându-le un sistem educațional prin autogospodărire.” ne povestește, Valentin Radu, membru activ Asociația Exploratorilor Puscatii.

Obiectivele din Cheile Turzii sunt numeroase, iar tinerii implicați în amplasarea Igloo-ul Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului de lângă baza Salvamont Cluj vor beneficia de drumeție în arealul Cheilor Turzii, vizită ghidată la Salina Turda și la stufărișul de la Sic.

Biblioteca Mobila in Cheile Turzii 2

Dorim să mulțumim partenerilor și sponsorilor care în decursul anilor ne susțin, cât și celor anonimi care nu au dorit să fie menționați.
PARTENERI: Astreea, Arsat, Consiliul Județean Cluj, Primăria Comunei Mihai Viteazu, Vechiul Cazinou, Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Colegiul Economic Arad, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj.
SPONSORI: HAI Extrusion, Webasto, Brenntag, Decathlon, DanEurotrans, Medinet Hygiene Consulting, Hennlich, Luar, Nagarro, Recycling Georgia, AgroTucudean, Clever Solution Point, BNB, Promun, Fabric016, Lgal Documents, Dulevard Print.


Comunicat de presă