Biblioteca Mobilă își așteaptă cititorii în Cheile Turzii: în jur de 400 de cărți disponibile

de | | 2 Minute

Asociația Exploratorilor „PUSCATII” ne-a pregătit o nouă filă din paginile proiectului „NoMad Library – Biblioteca Mobilă”

În 25 iunie 2022, a fost așezat cel de-al doilea Igloo din proiectul NoMad Library, Igloo Cunoașterii, Descoperirii de Sine și Echilibrului, care găzduiește în jur de 400 de cărți cu tematica în filozofie și psihologie.

Trecătorii și doritorii care doresc să se delecteze cu paginile cărților de filozofie și psihologie din Biblioteca Mobilă sunt invitați în Cheile Turzii, în parcarea de lângă Baza Salvamont, începând cu 25 iunie.

Cărtile stau la dispoziție pentru toată lumea, de la mic la mare, nu se percepe nici o taxă pentru închiriere, citire, doar bunăvoința de a returna cartea pe rafturile Bibliotecilor Mobile după utilizare. De asemenea, încurajăm trecătorii binevoitori să doneze din cărțile lor uitate pentru a le da o nouă viață, un nou sens prin intermediul acestui proiect.

Biblioteca Mobila isi asteapta cititorii in Cheile Turzii 2022 (1)

La această acțiune de montare a Bibliotecii Mobile au participat unsprezece voluntari din Arad, Timișoara și Cluj. Elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” și Colegiul Economic din Arad s-au implicat cu șase elevi voluntari. Printre voluntarii aflați la această acțiune s-a aflat și Levai Denisa Patricia, câștigătoarea concursului “NoMad Giveaway”, lansat cu această ocazie pe site-urile de socializare ale asociației.

Biblioteca Mobila isi asteapta cititorii in Cheile Turzii 2022 (1)

Surprizele nu s-au oprit aici, deoarece organizatorii au pregătit pentru voluntari și drumeții în zonele montane pentru vizitarea obiectivelor turistice din apropiere, cum ar fi Salina de la Turda. De asemenea, au pregătit drumeția pe traseul de via ferrata și mersul cu tiroliana, astfel că adolescenții au putut să beneficieze și de puțină mișcare în natură, ghidându-i către un stil de viață mai sănătos.

Pe această cale, amintim și mulțumim pentru implicare: Serviciul Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, Consiliul Județean Cluj, Primăria Comunei Mihai Viteazu și Universitatea Babeș-Bolyai Cluj.


Comunicat de presă