BCU Cluj a implementat un ChatBot simpatic: clujenii îl pot testa, butona și… boteza!

de | | 2 Minute

ChatBot la BCU Cluj – un pas virtual în întâmpinarea utilizatorilor de Facebook care doresc să obțină informații

Începând din această săptămână, utilizatorii de Facebook dornici să primească informații de interes comun cu privire la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, pot apela la ajutorul unui asistent virtual simpatic.

Asistentul virtual este un ChatBot care interacționează cu utilizatorii, oferind informații prin activarea unor răspunsuri presetate. Programul a fost configurat și implementat cu ajutorul Digital Help, mai exact cu ajutorul a doi tineri – Cătălin Căpușan și Dragoș D. Gal, în colaborare cu Biroul de Marketing și Departamentul de Relații cu Publicul din cadrul BCU Cluj.

„Din câte știm noi, suntem prima instituție publică care a implementat un astfel de asistent virtual prin Facebook. Am ales să folosim și această modalitate de interacțiune cu cititorii noștri pentru că foarte mulți dintre ei sunt utilizatori de Facebook și preferă să rămână în aplicație în momentul în care doresc să se informeze” – precizează Biroul de Marketing & RU al BCU Cluj.

În cazul în care răspunsurile oferite de către Librario, denumirea temporară a noul ChatBot, nu sunt suficiente, cititorii vor fi direcționați înspre serviciul de Help Desk al bibliotecii „Întreabă bibliotecarul” sau vor putea lăsa un mesaj cu întrebări specifice care vor fi preluate de către un bibliotecar.

Iar pentru că programul este cu precădere adresat comunității de cititori, BCU dorește să-i implice pe aceștia în dezvoltarea ChatBot-ului. Se desfășoară așadar campania TESTEAZĂ-L! BUTONEAZĂ-L! BOTEAZĂ-L!

Clujenii pot propune un nume accesând această pagină: https://goo.gl/EaUu3r .

Cei care doresc să testeze ChatBot-ul, trebuie doar să scrie un mesaj adresat paginii de Facebook: Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj, folosind funcția de messenger > https://m.me/bcuclujpage?ref=w1412958

Cum vi se pare inițiativa și ce nume veți propune?

p.s. Noi am testat, ne-a plăcut, suntem chiar foarte încântați! Felicitări BCU pentru încurajarea interacțiunii dintre cititori și bibliotecă într-un mod accesibil și în concordanță cu progresele tehnologice contemporane.

text chatbot bcu cluj