Proiectul pentru Baza Sportivă La Terenuri a fost aprobat în C.T.A.T.U.
Proiectul de „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, zona La Terenuri, cartier Mănăștur” a fost aprobat în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism, care a avut loc la începutul acestei săptămâni.
Un spațiu lăsat în paragină în ultimele câteva decenii, reactivat în ultimii ani în cadrul diverselor evenimente dedicate comunității, „La Terenuri” a intrat oficial în atenția autorităților în acest an. Proiectul de amenajare propus a fost realizat după modelul Bazei Sportive Gheorgheni. Fiind un spațiu de mare interes pentru cei care locuiesc în Mănăștur și cu potențialul de a deveni cel mai mare spațiu public din cartier, subiectul a stârnit interes în rândul comunității.
În urma dezbaterilor publice organizate de către Primăria Cluj-Napoca, societatea civilă a avut ocazia să își exprime o serie de idei, sugestii și dorințe privind amenajarea acestui spațiu. S-au propus și dezbătut: renunțarea la gardurile care împiedică accesul spre pădure și pârâul Calvaria, includerea în proiect și a zonei dintre La Terenuri și Cinema Dacia (această zona va beneficia de un proiect separat, însă), mai multe zone verzi incluse în proiect, înlocuirea betonului cu un material care să permită scurgerea apei de pe alei, adaptarea aparatelor de joacă pentru diferite vârste etc. Detalii pe pagina oficială a deputatului independent Adrian Dohotaru.
Următoarele etape vizează obținerea avizelor pentru documentația P.U.Z, aprobarea studiului de fezabilitate și a P.U.Z în Consiliul Local, urmate apoi de procedurile de expropiere, licitație și executarea efectivă a lucrării.
Cum va arăta Baza Sportivă La Terenuri, conform randărilor?
Ce va include viitoarea Bază Sportivă Mănăștur?
Conform proiectului, Baza Sportiva La Terenuri va include:
- zone de joacă sigure pentru copii;
- terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă;
- terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru role, biciclete, piste de alergare, terenuri de beach-volei cu nisip (împrejmuite), terenuri sintetice de baschet, tenis de masa (în spații acoperite și deschise), mese de șah, amenajări cu aparate fitness în spaţii amenajate, skatepark etc.;
- zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, o zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice in aer liber;
- diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele, aparate și echipamente pentru amatorii de escaladări, amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece;
- funcțiuni de alimentație publică;
- funcțiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, depozite unelte și utilaje întreținere, grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor).
- căi de acces modernizate care să asigure conectivitate cu zonele adiacente;
- wi-fi gratuit, supraveghere video