Barmanii din Romania provocati sa devina cei mai buni alchimisti ai gustului

de | | 2 Minute

Barmanii din Romania provocati sa devina cei mai buni alchimisti ai gustului

A treia editie a competitiei internationale Diageo Reserve World Class™ a fost lansata in cadrul a doua evenimente in Bucuresti si Cluj, provocand barmanii din Romania sa-si depaseasca limitele si fie parte a celei mai prestigioase competii de bartending din lume.

Lansarea competitiei a avut loc pe 17 noiembrie in Bucuresti si pe 18 noiembrie in Cluj, in prezenta lui Paul Sfarlea – castigatorul de anul trecut al titlului de World Class Bartender of The Year in Romania, a lui Andrei Gusidi – Johnnie Walker Brand Ambassador si Tim Etherington – Bulleit Brand Ambassador.

Editiile din anii precedenti le-au adus Aidei Ashor si lui Paul Sfirlea titlul de cel mai bun barman din Romania in 2014, respectiv 2015, acestia ocupand locuri din top 20 in cadrul finalelor desfasurate in Londra si Cape Town.
La evenimentul de lansare a competitiei in Bucuresti au fost prezenti peste 60 de barmani din mai multe orase din tara, in timp ce la Cluj peste 50 de barmani au raspuns provocarii lansate de Diageo Reserve World Class. Acestora li s-au prezentat modul in care a decurs evenimentul de anul trecut, provocarile pentru anul acesta, mecanica concursului si cateva tips&tricks care le vor asigura celor mai devotati un loc fruntas in competitie.

bucuresti barmani

Aceasta competitie contribuie la dezvoltarea culturii de fine drinking prin promovarea noilor trenduri in materie de cocktailuri si produse, urmarind indeaproape modul in care evolueaza gusturile in aceasta industrie. „Scopul competitiei este ca impreuna cu cei implicati sa ridice nivelul bartendingului din Romania si a felului in care produsele noastre ajung in paharele clientilor, dandu-le noi valente ale gustului si aspectului”, a declarat Radu Diaconu, Brand Manager Diageo Reserve.

Competitia de anul acesta va avea doua teme – prima tine de integrarea fructelor si legumelor in cocktailuri, iar a doua de asocierea bauturilor cu preparate culinare in scopul atingerii unei experiente senzoriale complete. Prin participarea la Diageo Reserve World Class, barmani talentati si foarte atent selectionati prin procesul de jurizare devin alchimisti ai gusturilor si aromelor dintr-un pahar.

Cei mai buni barmani si experti in mixologie din Romania au posibilitatea de a-si testa creativitatea si talentul care ar putea sa le aduca participarea la finala globala a competitiei Diageo Reserve World Class, care va avea loc la Miami in 2016.