Balul Operei 2019 este un eveniment cu tradiție
Iubitorii de operă și de vals vienez vor avea ocazia să participe, și în acest an, la Balul Operei 2019, un eveniment care are deja o tradiție proprie. Acesta ajunge la cea de-a 26-a ediție și va avea loc pe data de 9 martie. La fel ca și anul trecut, Balul Operei 2019 își propune să fie un eveniment inedit, prin care publicul va fi parte din spectacol și o să valseze până după miezul nopții.
Eleganță la Operă
Balul Operei 2019 se caracterizează prin invitații de renume și prin faptul că Opera Română din Cluj-Napoca se transformă într-un ring de dans, unde pașii de vals transformă seara într-una de vis. Sala va fi amenajată în așa fel încât publicul să fie conectat cu scena. Astfel, publicul se va alătura invitaților de renume și protagoniștilor momentelor vocale și coreografice. Prin îndemnul consacrat de însuși Johann Strauss la începutul balurilor vieneze, Alles Waltzer!, publicul va fi poftit să se alăture și să valseze.
Evenimentul reproduce minunat rafinamentul și eleganța celui austriac. De asemenea, se vrea recreerea atmosferei specifice balurilor vieneze, scăldate în clasicism, dar cu o simplitate aparte. Acest lucru este preluat după modelul de anul trecut, foarte apreciat de persoanele care au participat la această ediție anterioară.
Un eveniment grandios
Balul Operei 2019 va începe cu primirea invitaților pe covorul roșu. După aceea, evenimentul va fi inițiat de intonarea Imnului României și apoi a Imnului Uniunii Europene. Se vor interpreta diferite arii și piese muzicale de excepție de către muzicieni profesioniști. Vor avea loc atât momente orchestrale, cât și solistice, cum ar fi valsuri, arii, balade sau fragmente muzicale care respectă caracterul dansant. Pentru ca acesta să se realizeze cât mai bine, au fost invitate perechile de soliști de la Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Clujene.
Ediția din acest an a Balului Operei va avea ca invitați speciali de excepție. Mai exact, anul acesta vor fi prezenți soprana Anita Hartig, tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Vladimir Lungu. Vor participa, alături de aceștia, și soliști ai Operei: soprana Lorena Puican, mezzosoprana Alexandra Leșiu, baritonul Florin Estefan, soliștii instrumentiști Giancarlo Palena (invitat) – acordeon, Vlad Baciu – vioară, alături de Orchestra și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, în colaborare cu Studiourile de Balet ale Fundației Culturale „Simona Noja”. Regia artistică este semnată de Mihaela Bogdan, scenografia de Anca Pintilie, iar coregrafia de Pavel Rotaru. Designul vestimentar poartă semnătura lui de Ovidiu Pop, iar regizor de scenă este Dan Lupea.
Formalitatea, pe primul loc
Ca și dress code pentru acest eveniment, se poate alege între White Tie și Black Tie. Pentru White Tie, domnii pot alege un frac negru, vestă albă și papion alb, cămașă, pantaloni și pantofi negri eleganți, iar doamnele o rochie de gală, pantofi cu toc, poșetă plic și bijuterii din pietre și metale prețioase. Cât despre Black Tie, domnii pot purta tuxedo, papion negru, cămașă albă, pantaloni și pantofi negri eleganți, iar doamnele rochie de gală, pantofi cu toc și poșetă plic. Nu se recomandă pantofii cu toc pătrat, părul liber și dresurile negre în cazul doamnelor.
La Balul Operei 2019 pot participa persoane care au vârsta minimă de 12 ani. Biletele au fost aproape epuizate, dar mai sunt câteva disponibilități la balcon. Evenimentul se anunță a fi unul grandios, participanții având parte de o seară cu totul magică într-o atmosferă de basm. Minunile și frumusețea valsului vor stăpâni Opera Română din Cluj-Napoca acompaniate de serenadele fermecate interpretate de soliști de renume. Pentru mai multe detalii, nu uitați să consultați și site-ul oficial al Operei.