Băieții și fetele cu Joben ne spun povești excepționale: ,,Campionul” numit Padre

de | | 4 Minute

Băieții și fetele cu Joben ne spun povești excepționale: ,,Campionul” numit Padre

Era o zi toridă de miercuri. Aerul înăbușitor de iulie era necruțător cu pieptul celor care-l inspirau. Un suflu pasional făcea ca orașul să tremure iar imaginile căpătau forme impresioniste, apărând blurate. Parcurgeam o realitate ireală. Și asta se și întâmpla.

Ajunsă la destinația care mă face mereu să revin la „Călătoriile extraordinare” ale lui J.Verne, am constatat că totul este în regulă: timpul nu s-a dilatat, pendulul lui nu a trecut nici prea repede, nici prea anevoios, lumea epocii victoriene era acolo, în interiorul stilat și sofisticat al localului de pe strada Avram Iancu, numărul 29, iar dorința de a cunoaște istorii alternative era tot mai puternică.

Băieții și fetele cu Joben ne spun povești demne de un roman: Campionul numit Padre

Atmosfera localului cochet unde mă aflam facea ca granițele lumilor să se escompeze, ținuturile îndepărtate să vină aproape de mine, iar fiecare băutură, om și cuvânt să capete un nou sens, fascinând prin savoarea cu care este prezentat fiecare. În fața mea stătea o cană din care se ridicau aromele ținuturilor Șeherezadei iar adierea slabă a unei brize rătăcitoare mă bucura nespus.Totul era potrivit pentru o mărturisire autentică. Astăzi vă voi povesti prima istorie dintr-un minunat volum.

Capitolul I: Florin Traistaru de la Joben Bistro

Debutul seriei de povestiri marca Joben Bistro îl voi dedica lui Florin Traistaru – campionul cu vestă de barman a acestui local. Florin este un băiat prezentabil, aflat la vârsta la care curajul, nebunia și ambiția fac un mix interesant și savuros. Jovialitatea și blândețea ieșită din comun imprimată pe chipul acestui finalist al World Class Romania, ediția 2017, îl fac atrăgător – calitate care este aproape la fel de importantă în HoReCa ca și profesionalismul.​​​​​​

Băieții și fetele cu Joben ne spun povești demne de un roman: Campionul numit Padre

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă și al Facultății de Istorie și Filosofie, specializarea Arheologie, Florin a început să-și cultive pasiunea pentru ceea ce înseamnă bartending încă din perioada studenție atunci când, pe perioada verii, lucra ca și ospătar în barurile selecte din Cluj. Pe lângă beneficiile financiare, experiența aceasta l-a ajutat să-și construiască un vis și să ajungă la realizările de astăzi. Pentru a-și desăvârși cunoștințele și a-și șlefui îndemânarea și talentul, campionul de la Joben Bistro, s-a înscris la un curs de bartending care l-a propulsat spre o nouă etapă în meseria pe care o practică astăzi.

Băieții și fetele cu Joben ne spun povești demne de un roman: Campionul numit Padre

I se mai spune Padre. Ghiciți de ce?

Padre, căci așa i se mai spune ( ghiciți de ce?), este omul care își face treaba cu multă, multă dăruire, talent și, mai ales, ambiție. Strălucirea din ochi și siguranța cu care povestește despre ocupația lui dau de știre oricărui interlocutor că se află în fața unui om pasionat de munca pe care o face.

Dincolo de continua provocare pe care această meserie o presupune, Padre îmi spune că, pentru a excela, trebuie să citești mult, să fii foarte informat, mereu atent la tendințele de la nivel internațional din acest domeniu, și să experimentezi. Munca de barman este în primul rând o muncă cu tine însuți, o provocare personală pentru că trebuie să ieși din zona de confort și să îți arăți profesionalismul, ca să fii apreciat și să devii cu adevărat valoros.

Padre este exemplul omului care spune doar ceea ce face. Premiile de la cele trei competiții la care a participat până acum sunt un rezultat al interesului său pentru acest domeniu, al cărților și articolelor de specialitate pe care le-a citit, dar și a perseverenței sale. Povestește în cunoștință de cauză despre bucătăria moleculară, despre mixologie și despre experiențele inedite pe care le poate crea gustul unei băuturi.

Băieții și fetele cu Joben ne spun povești demne de un roman: Campionul numit Padre

În ținutul lui Sherlock Holmes …

În viitor, dorește să-și desăvârșească iscusința cu care crează experiențe inedite prin amestecul licorilor, gusturilor și aromelor într-un bar din ținutul lui Sherlock Holmes și a doctorului Watson, sau a unui bar din exoticul Dubai.

,,Până atunci îmi propun să muncesc cu aceeași dăruire și pasiune și să particip la multe competiții”, îmi spune Padre în timp ce amestecă hotărât niște lichide parfumate într-un vas elegant de sticlă. Invitația la un pahar de ceva savuros este de la sine înțeleasă și nu se adresează doar mie, ci și celor care doresc să-i cunoască măiestria de barman cu Joben.

Băieții și fetele cu Joben ne spun povești demne de un roman: Campionul numit Padre

În capitolul următor vom face cunoștință și cu alți băieți și fete de aici, de la localul de pe strada Avram Iancu, numărul 29 pentru că ceea ce se întâmplă la Joben Bistro este un continuu joc, o fascinantă poveste – a decorurilor, a specialităților servite și a oamenilor care lucrează aici.

Contact: 

Orar: Luni – Joi: 07:30 – 01:00, Vineri: 07:30 – 03:00, Sâmbătă: 12:00 – 03:00, Duminică: 12:00 – 01:00

Adresă: Strada Avram Iancu, Nr. 29

Telefon: +40 720 222 800

Facebook 

Website